Foredrag: Fra nerdet nisje til fundament for moderne samfunnsutvikling - Anekdoter og erfaringer fra en faglig reise over 40 år. Professor Dag Johansen, IFI

Onsdag 13. mars holder professor Dag Johansen, IFI, foredraget Fra nerdet nisje til fundament for moderne samfunnsutvikling - Anekdoter og erfaringer fra en faglig reise over 40 år.

Professor Dag Johansen, IFI.
Professor Dag Johansen, IFI. Foto: Jon Ivar Kristiansen, IFI.
Portrettbilde av Fuglesteg, Jan
Fuglesteg, Jan jan.fuglesteg@uit.no Studierådgiver
Publisert: 12.03.24 11:08 Oppdatert: 25.04.24 12:51
Naturvitenskap Studentliv / Studier Teknologi

Her vil du kunne få et innblikk i hvilke spennende arbeidsmuligheter dere har etter endt utdanning med konkrete eksempler. Se under abstrakt for ytterligere innhold. 

Resultater fra Studiebarometeret viser at informatikkstudenter har behov for mer informasjon angående temaet tilknytting til yrkeslivet. Vi oppfordrer derfor alle (uansett kull) til å sette av tid møte opp for å få med seg denne forelesingen – den vil være veldig relevant for alle informatikkstudenter. 

Dato: Onsdag 13. mars kl 13:00 - 14:00
Sted: Tabletten (F1.101) – Farmasibygget
Tittel: " Fra nerdet nisje til fundament for moderne samfunnsutvikling - Anekdoter og erfaringer fra en faglig reise over 40 år "
Foreleser: Professor Dag Johansen, IFI, UiT

Abstrakt
Informatikk som fag har utviklet seg til å bli sentral i moderne samfunnsutvikling. Foredraget vil belyse hvordan forskning og studentaktivitet på Institutt for Informatikk har bidratt de siste 40 årene, med fokus på den type arbeid våre studenter kan forvente etter endt studieløp. Det kan være motiverende og viktig at dere studenter, med omfattende arbeidskrav og travle dager, får litt innblikk i de spennende arbeidsmulighetene som foreligger etter uteksaminering fra UiT. Konkret erfaring med egne bedriftsetableringer blir belyst, der det vises til hvordan kursinnhold og faglig profilering på instituttet har bidratt til oppstartsbedrifter innen søkemotorteknologi, fotballanalyse, kreftdiagnostisering og bærekraftig miljøovervåking. Nøkkelord er programmering, distribuerte system, AI og tips om bedriftsetableringer.


Kortnytt fra Institutt for informatikk
Fuglesteg, Jan jan.fuglesteg@uit.no Studierådgiver
Vi anbefaler