Høytidelig mastergradsavslutning ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi

Fakultet for naturvitenskap og teknologi inviterte 6. juni 2023 uteksaminerte mastergradskandidater studieåret 2022/2023 til feiring.

Uteksaminerte mastergradskandidater får gave fra fakultetet.
Uteksaminerte mastergradskandidater får gave fra fakultetet. Foto: Kai Mortensen
Portrettbilde av Wilhelmsen, Anne Marit
Wilhelmsen, Anne Marit anne.m.wilhelmsen@uit.no Seniorrådgiver
Publisert: 07.06.23 10:52 Oppdatert: 12.06.23 09:16
Naturvitenskap Studentliv / Studier Teknologi

Inngangsprosesjon. Foto: Kai Mortensen

Fakultet for naturvitenskap og teknologi uteksaminerte i studieåret 2022/2023 totalt 107 nye mastergradskandidater. Masteravslutningen fant sted i et pyntet auditorium i Teorifagbygget, hvor til sammen 79 nye mastergradskandidater ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi hadde møtt opp for å bli gjort stas på og få en hyggelig avslutning på sitt masterstudium ved fakultetet. 

Fikk gave fra fakultetet

Opptil 300 stykker deltok på arrangementet, og fikk se kandidater fra våre studieprogram i sivilingeniør i energi, klima og miljø, sivilingeniør i anvendt fysikk og matematikk, sivilingeniør i romfysikk, master i fysikk, master i samfunnssikkerhet, master i matematikk, lektor i realfag, master i geologi, master i informatikk og sivilingeniør i informatikk. Alle de oppmøtte kandidatene fikk gave fra fakultetet.

Avslutningen ble ledet av dekan Arne Smalås, og studentenes tale ble holdt av Marit Utheim Breimo og Astrid Fossum, begge nyutdannede sivilingeniører innen energi, klima og miljø. Tromsø Akademiske Kvinnekor stod for musikalske innslag.

Studenttalerne Marit Utheim Breimo og Astrid Fossum. Foto: Kai Mortensen

Delte ut priser

Det ble også delt ut to priser under arrangementet. Vinneren av prisen Beste masterkandidat 2022 gikk til Olga Paikina, som avla sin masteroppgave i fysikk ved Institutt for fysikk og teknologi, med tittelen "Stochastic Modelling and Numerical Simulations of Radial Filament Motion and Average Profiles at the Boundary of Fusion Plasmas". Veiledere har vært professor Odd Erik Garcia, IFT (hovedveileder), førsteamanuensis Audun Theodorsen og stipendiat Juan Manuel Losada. Olga Paikina mottar en gave på kr 10.000,-.

Komiteen beskriver masteroppgaven som meget velskrevet, oversiktlig og godt strukturert. Skrivingen av første vitenskapelige artikkel basert på arbeidet er snart ferdigstilt, og alle resultater for en annen publikasjon er klare. Mastergraden hadde et karaktersnitt på A. Olga er nå ansatt som stipendiat ved IFT, og i 2024 skal hun ha et utenlandsopphold ved MIT Plasma Science and Fusion Center. Fakultetet gratulerer og ønsker lykke til videre!

Prodekan utdanning Hilja Huru og vinner av beste masterkandidat Olga Paikina. Foto: Kai Mortensen

Studentutvalget ved NT-fak delte ut Undervisningsprisen 2023. Prisen kåres på bakgrunn av nominasjoner fra fakultetets studenter. Prisen på kr 20.000,- gikk i år til førsteamanuensis Tom Arne Rydningen ved Institutt for geovitenskap. Han ble nominert av førsteårsstudentene på bachelor i geologi, som hadde mange lovord om underviseren sin:

«…Tom Arne har vist en utmerket evne til å undervise og inspirere studenter i klassen vår. Han har en imponerende forståelse for faget, og hans dyktighet i å formidle dette til studentene er bemerkelsesverdig.

Tom Arne har en fantastisk evne til å bruke humor i forelesningene sine, og det har gjort at forelesningene hans er både morsomme og lærerike. Han har med dette skapt et mer avslappende og positivt miljø i forelesningssalen, som har hjulpet til å få oss studenter til å føle oss mer komfortable og åpne for å stille spørsmål og delta i diskusjoner…».

Fakultetet gratulerer Tom Arne Rydningen med prisen!

Vinner av Undervisningsprisen 2023 førsteamanuensis Tom Arne Rydningen. Foto: Kai Mortensen

Kortnytt fra Institutt for geovitenskap, Fakultet for naturvitenskap og teknologi, Institutt for fysikk og teknologi, Institutt for informatikk, Institutt for kjemi, Institutt for teknologi og sikkerhet, Institutt for matematikk og statistikk
Wilhelmsen, Anne Marit anne.m.wilhelmsen@uit.no Seniorrådgiver
Vi anbefaler