Blått kompass – hvilken kurs velger vi?

UiT Norges arktiske universitet inviterer til den første utgaven av Blått kompass, en årlig nasjonal havkonferanse i anledning FNs internasjonale dag for verdens hav.

Kollage med bilder av havet,
Blått kompass er en nasjonal havkonferanse som arrangeres ved UiT i Tromsø 7.–8. juni. Foto: UiT
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Konstituert kommunikasjonssjef (til 1. september 2024), seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 30.05.23 11:35 Oppdatert: 07.06.23 17:02
Arktis Bærekraft Energi Hav Klima Om UiT Samfunn og demokrati Teknologi Urfolk Økonomi

– Det gleder meg å kunne invitere hele Norges havinteresserte publikum til Tromsø i juni. Havet vil spille en avgjørende rolle i det grønne skiftet, ikke minst i nord, som har et enormt potensial for å vise vei mot morgendagens bærekraftige samfunn. Vi i Norge bør samle oss rundt et kraftsenter for å videreutvikle norsk havpolitikk, og vi tror at det å etablere en nasjonal havkonferanse kan tjene til både å styrke vårt internasjonale engasjement og å samordne norske fagmiljøer, sier rektor ved UiT, Dag Rune Olsen.

På programmet er blant andre fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran og lederne fra WWF Verdens naturforbund, Havforskningsinstituttet, Miljødirektoratet og Fiskeridirektoratet. Journalist og forfatter Per Anders Todal vil lede samtalene.

  • Sted: Auditorium 1, Teorifagbygget hus 1, UiT i Tromsø (se kart)
  • Tid: 7. juni kl. 11–8. juni kl. 13

Arrangementet strømmes og kan også følges her:

Konferansen setter søkelyset på hvordan Norge leverer på delmålene under bærekraftsmål 14 om livet i havet. Målsettingen er å skape engasjement og debatt om hvordan vi kan utvikle vår helhetlige havforvaltning med god balanse mellom bevaring og bruk. Dette særlig sett i lys at vi er på vei mot 2030 og realiseringen av bærekraftsmålene og Norges internasjonale forpliktelser på klima og miljø.

Vi spør hvordan vi kan styrke en kunnskapsbasert havforvaltning, bekjempe klima- og naturkrisen, finne nye måter for god og effektiv sameksistens mellom havnæringene, og samtidig nå bærekraftsmålene. Til inspirasjon, vil konferansen bruke reelle eksempler på gode, bærekraftige løsninger og høre fra unge stemmer hvilke forventninger de har til framtiden.

Gikk du glipp av dag 1? Se den i opptak her:

Blått kompass samarbeider med Sjømatfest og vil tilby konferansedeltakerne en helt unik konferansemiddag gjennom arrangementet Smaken av framtida onsdag kveld.

Les mer om konferansen her!


Kortnytt fra Universitetsledelsen, Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi, Norges fiskerihøgskole, Institutt for arktisk og marin biologi
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Konstituert kommunikasjonssjef (til 1. september 2024), seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Vi anbefaler