Satser anonymt og analogt

ISM-prosjektet Sunne valg for alle går nye veier for å løfte studentlivet.

Maria Fredriksen Kvamme, Irene Foss, Kristin Benjaminsen Borch
De gjorde et første postkassestunt i oktober og fikk inn over 50 tilbakemeldinger fra studentene. Nå vil de har mer og plasserer ut «trivselspostkasser» hver onsdag til torsdag (lunsj-til-lunsj) i november på MH-kantina, Teorifagskantina, Grut på ILP, og Juanitas Mat på MatNat. Fra venstre ISM-forsker Maria Fredriksen Kvamme, rådgiver Irene Foss og førsteamanuensis Kristin Benjaminsen Borch. Foto: Jan Fredrik Frantzen, UiT
Portrettbilde av Frantzen, Jan Fredrik
Frantzen, Jan Fredrik jan.f.frantzen@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 31.10.22 17:09 Oppdatert: 08.11.22 07:34
Helse og velferd

Shot-undersøkelsen i vår viste med all tydelighet at det er mange studenter på norske universiteter og høgskoler som sliter med studenttilværelsen. Forskningsprosjektet Sunne valg (Healthy choices) satser nå utradisjonelt - med penn og papir - for å få tak i de gode, lokale og anvendbare tilbakemeldingene fra studentene. 

- Vi har allerede fått inn mange gode innspill fra Studentparlamentet og andre engasjerte studenter, men vi vil ha mer og hver onsdag og torsdag (lunsj-til-lunsj) i november kommer vi til å sette ut «trivselspostkassene» i kantinene på MH, MatNat, Teorifagbygget og Institutt for lærerutdanning og pedagogikk (ILP). Vi ønsker å få vite hvordan studentene våre trives, og at de forteller oss hvordan de har det.

Les mer om forskningsprosjektet Sunne valg for alle (Healthy choices). 

Det forteller førsteamanuensis Kristin Benjaminsen Borch. Hun leder arbeidspakke seks i Sunne valg, og i samarbeid med Samskipnaden og Studentparlamentet på UiT skal de designe en helt ny helse- og trivselsundersøkelse som skal distribueres blant studentene i 2023-2024.

Går i dybden

Men først må de ha inn enda flere gode lokale tilbakemeldinger fra studentene våre, slik at undersøkelsen blir best mulig, og mest mulig anvendbart lokalt.

- Det blir nye spørsmål hver uke, og studentene kan skrive alt fra en notis til ei lita avhandling! Shot er bra, men den går ikke i dybden. Vi vil gå dypere ned i materien og få inn tilbakemeldinger, se på tiltak som eksisterer, forbedre dem, og lage nye tiltak for studentene våre, forklarer Borch.

Nå ser hun og kollegene Maria Fredriksen Kvamme og Irene Foss fram til å få inn nye svar og nye perspektiver på hvordan vi kan legge til rette for et godt studentliv på UiT. 

Er du student på 2. eller 5. året? Eller tredje års bachelorstudent? Les mer om Studiebarometeret 2022


Kortnytt fra Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for samfunnsmedisin, Fakultet for naturvitenskap og teknologi, Institutt for lærerutdanning og pedagogikk
Frantzen, Jan Fredrik jan.f.frantzen@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler