Presenterer UiT-forskning i ny podcast

En ny podcastserie setter fokus på hvordan et tettere samarbeid mellom forskning og næringsliv kan bidra i det grønne skiftet. Først ut i serien er Finnfjord-prosjektet ved UiT. 

Portrett Richard Ingebrigtsen
Richard Ingebrigtsen som jobber med mikroalger er første forsker ut i Science 4 Impact. Foto: privat
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 29.04.22 10:19 Oppdatert: 29.04.22 10:31
Arktis Bærekraft Hav Klima Teknologi

Podcastserien Science 4 Impact ledes av Anne Husebekk, professor og tidligere rektor ved UiT Norges arktiske universitet og Bjørn Kjærand Haugland, adminsitrerende direktør i Skift – Næringslivets klimaledere.  

Hør episoden her!

«Ved å bringe kunnskap om forskning inn i næringslivet, samtidig som forskningsmiljøene i større grad tenker anvendelse, vil vi kunne skape et næringsliv med en grønnere profil», står det i omtalen av serien, som er en del av podcasten Klimaoptimistene.  

Første episode handler om Finnfjord-prosjektet, der forsker Richard Ingebrigtsen forteller om mikroalger som renser fabrikkrøyk for CO2 og hvordan biomassen fra algene kan brukes i produksjon av laksefor og kanskje i fremtiden, også til mat for mennesker.

Les også: Et algeeventyr


Kortnytt fra Institutt for arktisk og marin biologi, Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi, Seksjon for forskning og utdanningskvalitet
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Vi anbefaler