Prisvinner holder foredrag ved UiT

Vinneren av Mohnprisen 2022, John Walsh, holder et vitenskapelig foredrag på UiT i Tromsø 10. mai. Sammen med flere andre forskere skal han snakke om hva som skjer når det blir varmere i Arktis. 

Professor John Walsh er vinner av Mohnprisen 2022.
Professor John Walsh er vinner av Mohnprisen 2022. Foto: Laura Walsh
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 29.04.22 09:55 Oppdatert: 03.05.22 14:13
Arktis Bærekraft Klima Naturvitenskap

John Walsh mottar Mohnprisen under Arctic Frontiers mandag 9. mai. Dagen etter holder han et vitenskapelig foredrag i Aud 2 i Teorifagbygget i Tromsø som er åpent for alle. Les mer om arrangementet og meld deg på her!

Den internasjonale Mohnprisen for fremragende forskning relatert til Arktis (Mohnprisen) er opprettet i samarbeid mellom Academia Borealis, Nord-Norges vitenskapsakademi (NNVA), Tromsø forskningsstiftelse (TFS) og UiT Norges arktiske universitet (UiT). Prisen, som er på 2 millioner kroner, deles ut annet hvert år. 

Mohnprisen skal anerkjenne fremragende forskning relatert til Arktis. Prisen skal også bidra til å sette problemstillinger som er sentrale for den videre utviklingen i Arktis på den nasjonale og internasjonale dagsorden. 

– Walsh har lært oss at kobling av alle elementer i et system er avgjørende for å forstå og forutsi fremtiden. Denne integrerte tilnærmingen, ved hjelp av observasjoner og modeller, har gjort ham i stand til å utvide arktiske fenomener til globale påvirkninger, samt gjenkjenne ekstremvær og miljøhendelser som er spesifikke for de distinkte områdene i Arktis, sa rektor ved UiT Dag Rune Olsen da prisvinneren ble kunngjort i november i fjor.

Seminaret blir også strømmet: 


Kortnytt fra Seksjon for forskning og utdanningskvalitet, Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi, Institutt for geovitenskap, Institutt for arktisk og marin biologi, Fakultet for naturvitenskap og teknologi, Institutt for fysikk og teknologi, Institutt for teknologi og sikkerhet, Norges fiskerihøgskole, Avdeling for forskning, utdanning og formidling
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Vi anbefaler