Lørdagsuniversitetet – nå som podcast

UiT har lenge hatt en foredragsserie der forskere tar opp aktuelle temaer på Lørdagsuniversitetet. Nå ønsker vi å tilgjengeliggjøre kunnskapen for flere.  

lørdagsuniversitetet i rødbanken
Professor i statsvitenskap Baard Herman Borge holdt Lørdagsuniversitet om bakgrunnen for krigen i Ukraina, i Rødbankens festsal tidlig i april, 2022. Nå kan du høre foredraget som podcast. Foto: Egil Bye Damsgård
Publisert: 12.04.22 10:16 Oppdatert: 12.04.22 14:31
Samfunn og demokrati

Hva gikk galt i vestens og USAs analyse av den årelange spente situasjonen mellom Russland og Ukraina? Hva kunne vesten gjort annerledes? Dette er noen av spørsmålene professor i statsvitenskap ved UiT Norges arktiske universitet, Baard Hermann Borge, analyserte i sitt foredrag i regi av UiTs Lørdagsuniversitetet.

Nå kan du også høre Lørdagsuniversitetet som podcast. Baard Hermann Borge får æren av å være først i podcast-rekken.

Hør foredraget til Borge her!

Podcast

Lørdagsuniversitetet består av åpne, populærvitenskapelige foredrag av forskere ved UiT. Målet er å tilgjengeliggjøre forskning og kunnskap, og på den måten bidra til folkeopplysning.

Egil Bye Damsgård
Prosjektleder Egil Bye Damsgård tilbyr Lørdagsuniversitetet som egen podcast-serie. Foto: Christian Halvorsen/UiT

– Nå tar vi dette ett skritt videre og gjør opptak på et utvalg av våre foredrag med det formål å tilgjengeliggjøre foredragene som podcast. Dette har vært en idé vi har ruget på en stund, så det er veldig moro endelig å kunne lansere Lørdagsuniversitetet som en egen podcast-serie, sier prosjektleder Egil Bye Damsgård.

Det er mye god, relevant og ikke minst nyttig kunnskap som formidles gjennom Lørdagsuniversitetet. Her kommer podcast-ideen inn.

– Ved å tilgjengeliggjøre foredragene som podcast, vil du nå ha mulighet til å få et populærvitenskapelig foredrag der du er, og rett på øret, sier Bye Damsgård.

Konflikten i Ukraina

I første episode får vi høre professor i statsvitenskap Baard Herman Borge sitt foredrag som fant sted i Tromsø 2. april 2022, hvor han analyserer hvilke økonomiske, politiske og kulturelle faktorer som har bygget opp til Russlands invasjon av Ukraina. Hvor og hvorfor feilet vi i å se dette komme? Hvilke konsekvenser vil krigen medføre, og ikke minst – hva gjør vesten nå?

Borge er tilknyttet Handelshøgskolen ved UiT i Harstad, og tok turen til Tromsø for å holde foredrag i Rødbanken for de som møtte opp der, og for andre lyttere som kan høre podcasten hjemme.

Lørdagsuniversitetets podcast-serie finner du på Spotify.

Mer informasjon om Lørdagsuniversitetet og kommende foredrag lanseres fortløpende på vår Facebook-side og her på uit.no.


Kortnytt fra Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi, Handelshøgskolen ved UiT, Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi
Vi anbefaler