Lørdagsuniversitetet Høsten 2020

Lørdagsuniversitetet er et åpent populærvitenskapelig tilbud bestående av foredrag fra forskere ved UiT Norges arktiske universitet, og har som mål å kombinere det nyttige med det behagelige. Høsten 2020 blir det kun digitale foredrag, og hver måned slipper vi et nytt og spennende foredrag som på sin helt egen måte undersøker koronapandemien, og gir oss ny og viktig kunnskap om hvordan pandemien påvirker oss som samfunn og som individer. 

Alle foredragene blir tilgjengelig her og på Facebook.

Månedens foredrag

Månedens foredrag

Hurtigruten er i hardt vær om dagen. Koronasmitten på MS «Roald Amundsen» er en føljetong i media. Sosiale media renner over av folks forbannelser og frustrasjoner. Hvorfor reagerer vi så sterkt på Hurtigrutens handtering av smitten om bord på båten?

En bedrifts omdømme kan sies å være et stabilt bilde av en bedrifts handlinger og resultater som viser evnen til å skape verdier til sine interessegrupper. I dette foredraget diskuterer professor Kåre Skallerud hva omdømme er, hvorfor det er så viktig for noen bedrifter å pleie sitt omdømme og hvordan det kan gå dersom omdømmet blant viktige interessegrupper til en bedrift eller organisasjon skades.

Videoer


Usynlige trusler - sikkerhet, desinformasjon og COVID-19


Hvordan kan helseteknologi hjelpe under pandemier, eldrebølgen og andre helseutfordringer?


Hvordan beholder du fatningen under en pandemi? Beskyttende faktorer og risikofaktorer

Kontakt oss

Har du spørsmål om Lørdagsuniversitetet eller har innspill til tematikk for neste sesong? Ta kontakt med prosjektleder for Lørdagsuniversitetet Stine Holand. 
Tlf.: 77 64 56 69
E-post: stine.holand@uit.no

Følg oss gjerne på vår Facebookside for oppdateringer, og små og store kunnskapsdrypp – hver lørdag!