Call for proposals: HAVNÆR 2025
Universitetet åpner for en ny runde med økonomisk støtte til prosjekter hvor næringslivet og akademia samarbeider om å løse sentrale utfordringer i havnæringene. Dette søkerbaserte tiltaket legger til rette for innovativ prosjektutvikling, og gir en unik mulighet til å forme fremtidens bærekraftige løsninger gjennom et sterkt partnerskap mellom industri og forskning.

HAVNÆR-initiativet, utviklet av UiT Norges arktiske universitet, er en strategisk satsing som skal styrke samarbeidet med næringslivet innen forskning, utdanning og innovasjon. Ved å samfinansiere prosjekter med næringsaktører, har vi som mål å fremme omstilling og øke bærekraften i havnæringene i nord. Denne ordningen er et samarbeid mellom UiT og SpareBank 1 Nord-Norge, gjennom Samfunnsløftet, og tilbyr en unik mulighet for utvikling av fremtidsrettede løsninger.
Søknadsskjema og mer om HAVNÆR på denne nettsiden
Vi inviterer til et orienteringsmøte om HAVNÆR, hvor både næringsliv og akademia samles for å utforske mulighetene for samarbeid. Møtet finner sted den 25. mars 2025, kl. 08.30-10.00, og vil være tilgjengelig både digitalt via Teams og fysisk i Rødbanken, Tromsø.
PROGRAM
-
Velkommen
Hanne Karoline Kræmer, konsernsjef Sparebanken 1 Nord-Norge, ønsker velkommen. -
Innledning
Jan-Gunnar Winther, prorektor for forskning og utvikling ved UiT Norges arktiske universitet, gir en innledning. -
Pitch fra prosjekter
Prosjekter som mottok tildeling i 2024 presenterer sine erfaringer og resultater.
- Forbedret ressurskontroll av fiskeriene ved hjelp av dyp-læring teknologi
- Bærekrafig matproduksjon av laks i ny oppdrettsteknologi designet for Nord-Norge
- Utvikling av skånsomt trålgir for redusert bunnpåvirkning og økt fantsteffektivitet -
Orientering om utlysningen 2025
Informasjon om årets utlysning og hvordan du kan søke.
Ønsker du å delta? MELD DEG PÅ HER
Deltakerlenke til Teams vil bli sendt ut i forkant av informasjonsmøtet. Vi ser frem til å møte deg og diskutere hvordan vi sammen kan bidra til å forme fremtidens havnæringer!
Kortnytt fra Seksjon for forskning og innovasjon