Ny PhD ved det juridiske fakultet!

Vi gratulerer Eivind Elvestad med vel overstått disputas.  

De fem står ved siden av hverandre og posserer for kameraet, alle smiler.
Fra venstre; Professor Lena Gipperth (førsteopponent), professor Ole Windahl Pedersen (andreopponent), Dekan Tore Henriksen, professor Johan Aulstad (komiteleder) og PhD Eivind Elvestad. Foto: UiT
Portrettbilde av Sollid, Sondre
Sollid, Sondre sondre.sollid@uit.no Studentansatt
Publisert: 15.04.24 08:17 Oppdatert: 15.04.24 11:09
Lov og rett

Tittelen på Elvestads avhandling er Luftkvalitet i kommunal arealplanlegging; En EØS-rettslig studie. Avhandlingen tar for seg kommunal arealplanlegging som virkemiddel for å overholde direktivene om luftkvalitet, som Norge gjennom EØS-avtalen er forpliktet til å gjennomføre. Herunder hvordan konkrete krav til planprosesser kan bidra til harmonisering med EØS-rettens krav om miljøkonsekvensutredninger og miljøinformasjon.

Eivind poserer samtidig som han holder avhandlingen sin
Eivind Elvestad, PhD. Foto: UiT

Oppgitt tema for Elvestads prøveforelesning var «Redegjørelse for ulike teoretiske perspektiver som kan anvendes ved regulering av miljøkvalitet i relasjon til kommunal planlegging».

Komiteen besto for anledningen av professor Lena Gipperth fra Göteborg universitet som førsteopponent, professor Ole Windahl Pedersen fra Aarhus universitet som andreopponent og professor Johan Aulstad fra det juridiske fakultet ved UiT som komiteleder.

Disputasen ble ledet av dekan ved fakultetet, professor Tore Henriksen.

Syns du miljø- og forvaltningsrett er spennende?

Det juridiske fakultet har en egen forskergruppe for forvaltningsrett

Forvaltningsrett og miljøforvaltningsrett er obligatoriske fag ved 2. avdeling på masterstudiet i rettsvitenskap ved UiT. 

I samarbeid med Uppsala universitet og Universitetet i Øst-Finland tilbyr vi en Master of Laws (LLM) i Environmental Law

Vi har for tiden utlyst en stilling som førsteamanuensis i rettsvitenskap, fristen for å søke er 7. juni 2024.


Kortnytt fra Det juridiske fakultet
Sollid, Sondre sondre.sollid@uit.no Studentansatt