Likestillingsministeren besøkte Helsefak - fikk vite mer om pilotprosjektet Gutter og helsefag

Helsefak hadde tirsdag besøk av kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap). Anledningen var pilotprosjektet «Gutter og helsefag», som Kultur- og likestillingsdepartementet har støttet med 1 million kroner i 2024.

Fra venstre: politisk rådgiver Mari Hansen Ingleson, Viljar Hanssen, leder av kommune- og byutviklingsutvalget i Tromsø kommune, kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery, sykepleierstudent Almar Pedersen, prosjektleder Astri Ernstsen Prytz, prodekan Astrid Gramstad og dekan Gunbjørg Svineng.
Fra venstre: politisk rådgiver Mari Hansen Ingleson, Viljar Hanssen, leder av kommune- og byutviklingsutvalget i Tromsø kommune, kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery, sykepleierstudent Almar Pedersen, prosjektleder Astri Ernstsen Prytz, prodekan Astrid Gramstad og dekan Gunbjørg Svineng. Foto: Rune Nordgård Andreassen
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Andreassen, Rune Nordgård rune.n.andreassen@uit.no
Publisert: 18.01.24 14:29 Oppdatert: 18.01.24 15:34
Helse og velferd Om UiT

Gjennom informasjon om mulighetene i helse og omsorg og synliggjøring av mannlige helsefagstudenter som rollemodeller, skal pilotprosjektet bidra til at flere gutter velger seg til helsefaglige utdanninger og yrker. I 2023 utgjør guttene kun 22% av alle søkere til helsefaglige utdanninger, og 2 av 10 som arbeider i helsetjenestene. Pilotprosjektet skal bidra til jevnere kjønnsbalanse ved utdanningene og i helse og omsorg, og arbeidet sees på som viktig også for å sikre rekruttering til en sektor med stort udekket kompetansebehov.

Dekan Gunbjørg Svineng, prodekan for utdanning Astrid Gramstad, prosjektleder Astri Ernstsen Prytz og sykepleierstudent Almar Pedersen deltok i møtet med ministeren. Sistnevnte fortalte om hvordan det er å være mannlig sykepleierstudent, og hva han tror kan bidra til at flere gutter vurderer og velger helsefaglige utdanninger. 

Pilotprosjektet, som startet opp i 2023, gjennomføres i samarbeid med NTNU, og er i 2024 tilgodesett med 1 million kroner over statsbudsjettet

Nå jobber Helsefak med videre finansering av piloten.


Kortnytt fra Seksjon for forskning, utdanning og formidling Helsefak
Andreassen, Rune Nordgård rune.n.andreassen@uit.no
Vi anbefaler