Rita Sørly ny professor ved IBS

Rita Sørly fikk nylig opprykk til professor i sosialt arbeid ved Institutt for barnevern og sosialt arbeid. Instituttet tilbyr utdanninger ved flere campus – og Ritas kontorsted er ved UiT i Tromsø.

portrett professor sørly
OPPRYKK: Rita Sørly ved institutt for barnevern og sosialt arbeid har nettopp fått opprykk til professor. Foto: UiT
Portrettbilde av Kveseth, Magne
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 09.02.23 15:09 Oppdatert: 09.02.23 15:23
Helse og velferd Om UiT Urfolk

Rita er forsknings- og utviklingsansvarlig og også PhD-koordinator for alle campus der instituttet har studenter.

 Omfattende erfaring

– Rita Sørly er en aktiv forsker og formidler, som dokumenterer omfattende erfaring med undervisning og veiledning på de relevante nivåer. I sine vitenskapelige arbeider viser at hun bruker empiri grundig, reanalyserer resultatene og driver metodeutvikling. En unik kompetanse hun bringer inn i fagfeltet er kulturkompetanse og -utvikling i forhold til den samiske delen av befolkningen, sier instituttleder Veronica Haug Bekkstrand.

Haug Bekkstrand slår fast at Sørly bidrar i kunnskapsutviklingen med en tydelig posisjon der fokus er på både bruker-, pårørende- og fagpersonperspektiver.

Et omfattende nettverk

– Faglig befinner hun seg i kjerneområder innen sosialt psykisk helsearbeid, hvor hun har fokus på ulike tema, som brukermedvirkning, samarbeid, identitet, makt, kultursensitivitet og -kompetanse, rammebetingelser og kontekster, sier instituttlederen.

Rita Sørly har et omfattende og aktivt nasjonalt og internasjonalt nettverk, og har hatt flere eksternfinansierte forskningsprosjekter. Hun har vært aktiv som redaktør i flere tidsskrifter og har et reflektert forhold til sin utvikling som pedagog, forsker og veileder. Spesielt fremheves hennes utvikling av et sosialt psykisk helsearbeidsfelt, som kan bidra til å se på psykisk helsearbeid i et sosialt, kontekstuelt og kultursensitivt perspektiv.

 


Kortnytt fra Institutt for barnevern og sosialt arbeid
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler