Internasjonal konferanse om bruk av teknologi for å bekjempe global kriminalitet

Kriminaliteten i verden blir stadig mer kompleks, transnasjonal og teknologisk avansert. Det er tema for en konferanse i regi av UiT Norges arktiske universitet i Tromsø 29. og 30. august.

Et verdenskart hvor det er lys der det er mye økonomisk aktivitet.
Illustrasjonsbilde Foto: ALDRICK9969/Mostphotos
Portrettbilde av Aaraas, Elisabet
Aaraas, Elisabet elisabet.aaraas@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Portrettbilde av Sollid, Sondre
Sollid, Sondre sondre.sollid@uit.no Studentansatt
Publisert: 24.08.22 10:02 Oppdatert: 24.08.22 11:30
Lov og rett Teknologi

Utviklingen legger press på de nasjonale rettssystemene og for å møte den globale kriminaliteten blir nye metoder og teknologier tatt i bruk. Eksempler på dette er masseovervåkning, forutseende politiarbeid, det vil si dataprogrammer som forutser kriminalitet, automatisk behandling av personopplysninger for å håndheve lov og rett og bruk av dyplæring, en form for maskinlæring, til straffefastsettelse.

For å bruke slike teknologier effektivt og på en måte som ivaretar menneskerettighetene, krever det at både jurister og forskere forstår hvordan teknologien fungerer. I tillegg forutsetter det at IT-utviklere kjenner til rettsreglene og prinsippene som ligger til grunn for rettsstaten.

Dette er bakgrunnen for konferansen "Crime Control, Security and New Technologies", der både Fake News og bruk av AI står på programmet.

Her finner du hele programmet.

Arrangører er forskergruppa i Crime Control and Security Law ved UiT og Max Planck Institute for the Study of Crime, Security and Law.


Kortnytt fra Det juridiske fakultet
Aaraas, Elisabet elisabet.aaraas@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Sollid, Sondre sondre.sollid@uit.no Studentansatt
Vi anbefaler