Spansk og latinamerikanske studier

Spansk og latinamerikanske studier - master /Varighet: 2 år / Studiepoeng: 120
Studiested Tromsø
Søknadsfrist 15. april

Høy kompetanse innen språk, litteratur og kultur i de spanskspråklige delene av verden gir deg viktige fordeler i et stadig mer internasjonalt orientert arbeidsliv. Master i spansk og latinamerikanske studier gir deg relevante verktøy til å fordype deg i språk som redskap i arbeidslivet, og som forskningsobjekt, eller i en av verdens rikeste litterære tradisjoner, fra den viktigste romanen i europeisk litteraturhistorie til samtidas mangfoldige kulturuttrykk på tvers av kontinentene.

Bachelorgrad og faglig fordypning

Opptakskravet til master i spansk og latinamerikanske studier er fullført bachelorgrad i spansk og latinamerikanske studier, eller tilsvarende. Graden må ha en faglig fordypning på minimum 80 studiepoeng i spansk, med 60 studiepoeng (stp.) på 1000-nivå og 20 stp. på 2000-nivå. Unntaksvis kan emner utenfor graden tas med som del av fordypningen. Kontakt instituttet for nærmere informasjon om dette.

Opptak til masterutdanninger er regulert av Forskrift om opptak til UiT §§ 12.-16.

Gjennomsnittskarakter C (2,5) eller bedre

Karakteren beregnes som et vektet gjennomsnitt av alle emnene som inngår i opptaksgrunnlaget (bachelorgraden, 180 stp.). Emner med vurderingsuttrykk 'bestått' blir ikke inkludert i beregningen.

Beskrivelse av studiet

Utdanningen utgjør en spesialisering innen spansk språk, spanskspråklig litteratur og/eller kultur, og er samtidig en introduksjon til selvstendig forskning innenfor disse feltene. Programmet legger vekt på sammenhengen mellom teoretisk kunnskap og praktisk forskning, og på hvordan man som student kan anvende sin kunnskap til konkret problemløsning og nytenkning relatert til den spansktalende verden slik at man blir mer attraktiv på arbeidsmarkedet.

Mastergradsprogram i spansk og latinamerikanske studier er et heltidsstudium over 2 år, men kan også tas på deltid over 3 eller 4 år.

For utfyllende informasjon om studiet, se fanen "Oppbygging av studiet" og Studieplan.


Hva lærer du?

Etter bestått studieprogram har kandidaten følgende læringsutbytte:

Kunnskaper

Kandidaten har:

  • avansert kunnskap om sentrale teorier i spanskspråklige studier innenfor språk, litteratur og/eller kultur
  • inngående kunnskap om de viktigste forskningsmetodene innenfor spanskspråklige studier og om hvordan de anvendes
  • avansert akademisk kunnskap om de viktigste lingvistiske og kulturelle fenomener innenfor spanskspråklige studier
  • kunnskap til å analysere problemstillinger innenfor spansk språk/kultur/litteratur i henhold til spanskfagets/disiplinens historie, tradisjon og plass i samfunnet

Ferdigheter

Kandidaten kan:

  • forberede og gjennomføre kortere, selvstendige forskningsprosjekter av moderat størrelse innenfor spanskspråklige studier, under veiledning og i henhold til forskningsetiske retningslinjer
  • vurdere kritisk sentrale teorier, metoder og analyseverktøy innenfor spanskspråklige studier
  • analysere og forholde seg kritisk til ulike forskningssyn og ulike kilder
  • utføre akademisk arbeid og beherske metoder for akademisk forskning, inkludert korrekt akademisk språk, både muntlig og skriftlig
  • anvende relevante forskningsmetoder innenfor spanskspråklige studier, slik som tekstanalyse og feltarbeid

Generell kompetanse

Kandidaten kan:

  • • arbeide analytisk og kritisk med forskning eller utføre annet akademisk arbeid innenfor spansk språk/kultur/litteratur,
  • bruke sin akademiske kunnskap om spansk språk/kultur/litteratur til å jobbe med andre arbeidsoppgaver og problemstillinger innen offentlig eller privat sektor
  • formidle sine kunnskaper om spansk språk/kultur/litteratur og sin forskning muntlig og skriftlig på et avansert nivå og for allmenheten
  • på bakgrunn av sin faglige kompetanse i spansk og latinamerikanske studier bidra til nytenkning og innovasjonsprosesser

Jobbmuligheter

Studenter som har tatt Master i spansk og latinamerikanske studier hos oss tidligere, har fått jobb innen forskning, oversettelse, internasjonalt næringsliv, reiseliv og internasjonalt organisasjonsarbeid. Studiet er også relevant for dem som ønsker å jobbe innen journalistikk, kommunikasjons- og medievirksomhet, og med temaer relatert til den spansktalende verden.

Gradsnavn

Master i spansk og latinamerikanske studier

Videre studier

Oppnådd mastergrad kvalifiserer til å søke om opptak til ph.d.-utdanning.


Relaterte yrker


Studieplan


Undervisnings- og eksamensspråk

Formelt undervisningsspråk er norsk. Undervisnings- og eksamensspråk er spansk.


Undervisning og eksamen

Undervisningen organiseres i bolker på oppsatte datoer, og tilbys digitalt i form av forelesning, seminar og veiledning. Alt undervisningsmateriell gjøres tilgjengelig i Canvas. Det forventes oppmøte til og aktiv deltakelse i undervisninga. Tekstlesing og oppgaveløsing er obligatorisk forberedelse før hver undervisningsbolk. Det forutsettes at studentene følger undervisningsplanene og anvender materiell som legges ut i Canvas. Studenter ved campus Tromsø kan møte til fysisk veiledning.

Alle emner har obligatoriske arbeidskrav som må være gjennomført og godkjent før studentene kan avlegge eksamen. Obligatoriske arbeidskrav består hovedsakelig av skriftlige hjemmeoppgaver og muntlige presentasjoner, og evalueres med godkjent / ikke godkjent.

Vurderingsformer som benyttes i studiet inkluderer hjemmeeksamen og semesteroppgave

Delstudier i utlandet gjør deg ekstra attraktiv på arbeidsmarkedet. Utenlandsopphold gir deg bedre språkkunnskaper, unike opplevelser og internasjonale erfaringer.

Dette studiet tilrettelegger for utveksling i andre og tredje semester, og blant UiTs mange utvekslingsavtaler anbefaler vi spesielt disse:

Det vil være mulig for studenten å inkludere et to-ukers forskningsfokusert opphold i Sevilla innen arkiv og bibliotek.

Du kan få innpasset emner fra utenlandske universiteter som valgemner i mastergraden. Utenlandsopphold må godkjennes av instituttet før du reiser. Endelig godkjenning ved UiT søkes med dokumentasjon på bestått eksamen i de anbefalte emnene i utlandet.

Informasjon om søknadsprosessen, frister, stipendmuligheter osv. finner du på universitetets sider om utveksling. For nærmere informasjon om utveksling/utenlandsopphold, kontakt fakultetskontakt/utvekslingsveileder for ditt studieprogram/fagområde.

Søknadsfrist for utveksling i vårsemesteret: 1. september

Søknadsfrist for utveksling i høstsemesteret 1. februar

Studiesteder du kan utveksle til

E-post: hsl-instadm@uit.no Telefon: 77660793