Hvorfor skal du velge UiT Norges arktiske universitet?

Populære og unike studier, en rekke utvekslingsmuligheter, et inkluderende studentmiljø, kort vei til storslått natur og kulturopplevelser – det er noe av det som gjør UiT til et godt sted å være student.

Vi tilbyr et bredt spekter av populære og unike studier

UiT Norges arktiske universitet har hovedcampus i Tromsø. I tillegg kan du studere ved ti andre studiesteder: i Alta, Harstad, Narvik, Kirkenes, Hammerfest, Bodø, Mo i Rana, KabelvågBardufoss og Svalbard. Til sammen tilbyr vi over 200 ulike studiemuligheter, og du kan søke på både bachelor- og masterprogrammer, eller ta forskjellige årsstudier.

Blant de vanlige og mest populære studiene vi tilbyr, finner du medisin, jus, psykologi, lærerutdanning og økonomi. Hos oss kan du også velge noen litt mer spesielle fag, som ikke så mange andre tilbyr. Eksempler er paramedisin, pilotutdanning, musikkutøving, droneteknologi og internasjonal beredskap – for å nevne noen. 

Vi tilrettelegger for at alle våre studenter får god oppfølging og blir ivaretatt gjennom mentorordninger, tett faglig oppfølging og sosiale tiltak, også i perioder med digital undervisning. 
 
Uansett hvilket studium og studiested du velger, er du garantert høy faglig kvalitet. Vi er i verdenstoppen i akuttmedisin. Og vi var de første som tilbød en femårig mastergrad i lærerutdanning. Nå har lærerstudentene nylig flyttet inn nye og toppmoderne lokaler.

UiT tilbyr utdanning og forskning på internasjonalt nivå. Vi jobber for at studentene våre skal få praksis, og er for eksempel det eneste universitetet i landet som tilbyr obligatorisk praksis for jusstudenter. Rettsvitenskap, som er ett av de mest populære studiene våre, har egen rettssal på campus. Det er de alene om. Vi er også ett av Norges mest ettertraktede studiesteder for psykologi. Psykologistudentene våre har en egen klinikk.
 
UiT er ett av kun tre universiteter i Norge som tilbyr studium i paramedisin. 
 
Har du fullført en grad ved UiT, vil du du være svært attraktiv på arbeidsmarkedet.  
 
Sjekk ut studieprogramoversikten her!

UiT-studenter
Foto: David Jensen/UiT

Utveksling til (nesten) hele verden

Det er lite som kan måle seg med et halvår i et annet land. Vi har utvekslingsavtaler med flere titalls land spredt over flere kontinenter. Hva med et semester på Hawaii eller på Grønland? Hva med Canada, Italia eller Kina? Hvilke steder du kan dra, er avhengig av studiet du tar. Men uansett fag, skal det være enkelt å dra. Vi heier på kunnskapsutveksling på tvers av land!

Sjekk ut alle våre utvekslingsavtaler her

Fly sett fra bakken
Foto: David Jensen

Her får du rå natur, masse kultur og studievenner fra hele landet

Ved UiT får du rå natur rett utenfor studenthybelen, et bredt spekter av kulturtilbud og studievenner fra hele landet. Vi har et unikt studentmiljø og over 130 studentforeninger du kan velge mellom. Og vi har egne linjeforeninger, idrettslag og politiske partiforeninger. 
 
Ved UiT i Tromsø kan du bli med i Norges arktiske studentorkester eller studentradioen. Liker du å fotografere eller er interessert i kunst, kan enten Photorange eller Galleri Snerk være tingen. Vi har vårt eget bryggerlaug, og en forening for de som er interessert i droner. Japaninteresseforeningen Nakama utforsker japansk mat og kultur. Foreningene er alltid på utkikk etter nye folk, og melder du deg inn, blir du raskt en del av det sosiale fellesskapet ved UiT.  
 
Les mer om alle de ulike foreningene her

Rakettnatt i Tromsø
Foto: David Jensen/Jensen Media

Ved alle UiT sine studiesteder er du garantert unike kulturopplevelser. Studentbyen Tromsø har et så bredt kulturtilbud at du kan fylle hver dag med en ny opplevelse. Alta er kjent for sitt gode studentmiljø i og rundt byens kultursal og på Studenthuset City. Landsdelens største kulturhus finner du i Harstad. Narvik er kjent for sin årlige kulturfestival, Vinterfestuka, med over 200 ulike arrangementer. Uansett hvilket studiested du velger er mulighetene mange.
 
Om du foretrekker natur over byliv er du også på rett sted. Alle våre studiesteder ligger nær storslåtte naturopplevelser som endrer seg med årstidene. Her kan du oppleve nordlyset om vinteren, midnattssola om sommeren. Du kan gå toppturer til fots eller på randonee, dra på hvalsafari, seile, sykle, og kjøre downhill eller paraglide.
 
Som student ved UiT får du høy faglig kvalitet i utdanningen, i tillegg til et fantastisk studentmiljø. Uansett hva du leter etter finner du det hos oss, og vi gleder oss til å ta imot deg ved UiT Norges arktiske universitet.