Andreas Langdal
Stillingsbeskrivelse
Mitt ph.d.-prosjektet er tilknyttet det tverrfaglige forskningsprosjektet SECURE (Novel Marine Resources for Food Security and Food Safety) hvor vi ser på utnyttelsen og potensialet av lavtrofisk marine arter. Det overordnede målet for prosjektet er å utvikle kunnskap som muliggjør bærekraftig matsikkerhet. Jeg ser på sammenhengen mellom nye marine råstoffer og miljøfotavtrykket i enkelttrinn og igjennom verdikjede ved produksjon av mat og fòr. Dette innebærer å undersøke innehold av viktige næringsstoffer, kontaminanter, og estimere miljøfotavtrykket parametere (CO2eq., land-use change, m.m.) av nye utvalgte lavtrofiske arktiske marine råvarer ved produksjon av mat og fòr. Mine resultater vil deretter bli rangert mot mer tradisjonelle marine ressurser.
Vitenskapelige arbeidsområder
De 50 siste resultatene fra Cristin vises på siden. Se alle arbeider i Cristin her →
Forskningsinteresser
- Miljømessig og sosial bærekraft
- Livssyklusanalyser
- Produksjon-, prossesering-, og transport av sjømat, og en fornøyd konsument av alle former for mat
- Mat kvalitet
- Næringsinnhold i mat og matprodukter
- Miljøgifter
- Kjemiske analyser
Undervisning
- Lab ansvarlig for BIO-2602 Fiskeernæring.