dette studieprogrammet er ikke tilgjengelig
Dette studieprogrammet tilbys ikke på nåværende tidspunkt
Anne Oterholm

Anne Oterholm er professor i skapende skriving. Hun arbeider som skjønnlitterær forfatter, er utdannet cand. philol, hovedfag i fransk, litterær, fordypning ved universitetet i Oslo (1994). Hovedfagsoppgaven var en analyse av Marguerite Duras sin tekst Détruire, dit-elle.

Oterholm debuterte i 1995 med romanen ikke noe annet enn det du vil, og har samlet elleve skjønnlitterære utgivelser, 10 romaner og en gjendiktning, bak seg.

De siste årenes utgivelser:

  • 2015    Liljekonvallpiken utgitt på Oktober forlag (roman, nominert til Brageprisen)
  • 2017    Himlenes bok utgitt på Oktober forlag (dikt, gjendiktet fra fransk Le livre des ciels av Leslie Kaplan utgitt på Éditions P.O.L 1983)
  • 2018    Løgnhals (roman) utgitt på Oktober forlag
  • 2021    Livslyst (roman) utgitt på Oktober forlag


Oterholm arbeider for tiden med sin ellevte roman. Denne har ingen arbeidstittel.

Oterholm deltar i og har som studieprogramleder det faglige ansvaret for den samlede undervisningen ved forfatterstudiet som består av tekstverksted, teoriundervisning og individuell veiledning. Har sammen med Morten Wintervold også hatt ansvaret for utvikling av ny studieplan i forbindelse med revisjon av forfatterstudiet, hvor forfatterstudiet i en prøveordning utvides fra to til tre årsstudier. Vedtatt 3. november 2017 av styret ved Det kunstfaglige fakultet.

Oterholm har tidligere vært gjestelærer både ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og ved Forfatterstudiet ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun var leder for Den norske Forfatterforeningen i perioden 2005-2012. Siden er hun oppnevnt som medlem av Norsk Kulturråd (2014), gjenoppnevnt i 2018, og har i en periode vært valgt til nestleder (siste periode løp til 2022). Hun har vært leder av Norsk Kulturråds faglige utvalg for litteratur 2014 -2021. Har ved to anledninger også vært medlem av fagutvalget for Kulturrådets forsøksordning for prosjektstøtte kunst- og kulturkritikk.

Professor / Studieprogramleder forfatterstudiet
Wintervold, Morten

Poet, universitetslektor ved Forfatterstudiet.

Bibliografi:

Utfall, diktsamling, Orkana 2002
I slekt, diktsamling, Damm 2005
Nytt kull på voksenopplæringa, diktsamling, Damm 2007
Oldemor, du er med barn, diktsamling, Cappelen Damm 2009
Det svarte puslespillet, gjendiktning, Margbok 2010
BYEN BYEN BABYEN, diktsamling, Cappelen Damm 2019
Ved siden av eget forfatterskap har Morten Wintervold i perioder vært aktiv som kritiker, oversetter og tidsskriftredaktør. Wintervold var med å stifte tidsskriftet Kuiper i 2005, og satt i redaksjonen frem til 2015.
 
I perioden 2013-2018 satt Wintervold i Den norske Forfatterforenings Litterære Råd. Sitter p.t. i norsk kulturfonds Vurderingsutvalg for norsk skjønnlitteratur, lyrikk.
 
Wintervold har vært tilknyttet Forfatterstudiet i Tromsø som gjestelærer siden 2007, i fast stilling fra 2013.

Hvem kan gå på Forfatterstudiet i Tromsø?