vår
2025
LER-1510 Mat og helse fellesemne - 15 stp
Studiepoengreduksjon
Du vil få en reduksjon i antall studiepoeng (som oppgitt under), dersom du avlegger eksamen i dette emnet og har bestått følgende emne(r) fra før av:
LER-1503 Mat og helse fellesemne 15 stpLER-1504 Mat og helse fellesemne 15 stp
LER-1512 Mat og helse 5-10 15 stp
LER-1514 Mat og helse fellesemne 10 stp
Hva lærer du
Etter bestått emne har studentene følgende læringsutbytte:
Kunnskaper
Studenten har kunnskaper om:
- Kulturelt mangfold
- Fagdidaktikk
- Skolemåltidet
Ferdigheter
Studenten kan:
- Didaktisk planlegge, gjennomføre og vurdere undervisning, også med tanke på utvikling av elevenes grunnleggende ferdigheter
- Bruke relevante digitale verktøy
- Bruke fagbegreper og anvende forskningsbasert kunnskap
- Bruke vurdering som del av læringsarbeidet og legge til rette for elevenes egenvurdering
- Matfaglig metodisk praktisk arbeid
Kompetanse
Studenten:
- Kan gjennomføre undervisning og læring i faget samt forstå, utvikle og utøve egen profesjonalitet i faget
- Skal ha innsikt i faglige og yrkesetiske problemstillinger
- Skal kunne bruke faget som danningsarena og å utjevne sosiale ulikhet i kosthold og helse
Timeplan
Eksamen
| Vurderingsform: | Varighet: | Karakterskala: |
|---|---|---|
| Muntlig eksamen | 45 Minutter | A–E, stryk F |
Obligatoriske arbeidskrav:Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan framstille seg til eksamen: |
||
| Tilstedeværelse | Godkjent – ikke godkjent | |
| Prosjektskisse | Godkjent – ikke godkjent | |
| Undervisningsopplegg | Godkjent – ikke godkjent | |
Mer info om arbeidskrav
Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan fremstille seg til eksamen:
- 70% obligatorisk deltakelse på all undervisning
- Prosjektskisse
- Undervisningsopplegg. Arbeidskravet går ut på å utvikle og gjennomføre et didaktisk undervisningsopplegg forankret i LK-2020. Det skal også være fokus på grunnleggende matfaglige teknikker. Didaktisk refleksjon av undervisningsopplegg med vekt på vurdering. Oppgavens omfang 3000-4000 ord.
- Om emnet
- Studiested: Alta |
- Studiepoeng: 15
- Emnekode: LER-1510
- Ansvarlig enhet
- Institutt for lærerutdanning og pedagogikk
- Tidligere år og semester for dette emnet