| Skriv ut | Lukk vindu |
Vår 2025
LER-1510 Mat og helse fellesemne - 15 stp
Ansvarlig enhet
Institutt for lærerutdanning og pedagogikk
Emnetype
Emnet er et fagvalg i grunnskolelærerutdanningen for 1.-7. og 5.-10. trinn. Emnet kan ikke tas som enkeltemne.
Forkunnskapskrav
Jf. opptakskrav og progresjonskrav i studieplanen for grunnskolelærerutdanning for 1.-7. trinn og 5.-10. trinn.
Studiepoengreduksjon
LER-1514 Mat og helse fellesemne 10 stp
Innhold
- Om grunnleggende ferdigheter i faget mat og helse
- Mat og måltidstradisjoner i forhold til ulike kulturer, høgtider og religioner
- Produksjon av internasjonale, moderne og tradisjonelle matretter
- FoU
Hva lærer du
Etter bestått emne har studentene følgende læringsutbytte:
Kunnskaper
Studenten har kunnskaper om:
- Kulturelt mangfold
- Fagdidaktikk
- Skolemåltidet
Ferdigheter
Studenten kan:
- Didaktisk planlegge, gjennomføre og vurdere undervisning, også med tanke på utvikling av elevenes grunnleggende ferdigheter
- Bruke relevante digitale verktøy
- Bruke fagbegreper og anvende forskningsbasert kunnskap
- Bruke vurdering som del av læringsarbeidet og legge til rette for elevenes egenvurdering
- Matfaglig metodisk praktisk arbeid
Kompetanse
Studenten:
- Kan gjennomføre undervisning og læring i faget samt forstå, utvikle og utøve egen profesjonalitet i faget
- Skal ha innsikt i faglige og yrkesetiske problemstillinger
- Skal kunne bruke faget som danningsarena og å utjevne sosiale ulikhet i kosthold og helse
Undervisnings- og eksamensspråk
Undervisnings- og eksamensspråket er norsk
Undervisning
- PBL - problembasert læring
- Didaktisk refleksjon
- Forelesninger
- Veiledning
- Studentbasert undervisning
- Praktisk metodisk matfaglig arbeid
Kvalitetssikring
Emnet evalueres i henhold til instituttets retningslinjer.
Praksis
For nærmere informasjon om praksis, se egen praksisplan.