høst
2023
LER-1511 Mat og helse 1-7 - 15 stp
Innhold
- Planlegge, gjennomføre og vurdere praktiske aktiviteter i faget
- Barn og unges kosthold sett i lys av helsemyndighetenes kostråd og næringsstoffanbefalinger
- Fagdidaktikk er gjennomgående i hele emnet
- Å produsere tradisjonelle og moderne matretter fra samiske og andre lands matkulturer og religioner
Hva lærer du
Etter bestått emne har studentene følgende læringsutbytte:
Kunnskaper
Studenten har kunnskap om:
- fagets historie, sentrale styringsdokumenter og nasjonale kostanbefalinger
- fagets didaktiske og praktiske omfang
- matvaregrupper og trygg, bærekraftig og etisk mat
- barn og unges matvaner og kostholdsutfordringer
- grunnleggende ferdigheter i faget
Ferdigheter
Studenten kan:
- praktisere faget i tråd med læreplanens intensjoner og innhold
- grunnleggende matfaglige teknikker og metoder, samt redskapsbruk
- tilberede og produsere trygg mat i tråd med nasjonale kostanbefalinger
Kompetanse
Studenten:
- har innsikt i fagets yrkesetiske problemstillinger
- kjenner til helsefremmende og samfunnsaktuelle perspektiv
- kan utøve og utvikle egen profesjonalitet i faget
- kan didaktisk planlegge og gjennomføre undervisning i mat og helsefaget, legitimert i læreplanens innhold og intensjoner
Eksamen
Vurderingsform: | Varighet: | Karakterskala: |
---|---|---|
Praktisk eksamen | 4 Timer | A–E, stryk F |
Obligatoriske arbeidskrav:Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan framstille seg til eksamen: |
||
Tilstedeværelse | Godkjent – ikke godkjent | |
Undervisningsopplegg | Godkjent – ikke godkjent |
Mer info om arbeidskrav
Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan fremstille seg til eksamen:- 70 % deltakelse på undervisning
- Utvikle og gjennomføre et praktisk didaktisk undervisningsopplegg forankret i LK20 med fokus på grunnleggende matfaglige teknikker. Undervisningsoppleggets teoretiske omfang er 3000-4000 ord. Rammer for praktisk gjennomføring av undervisningsopplegget er 4 undervisningstimer, med påfølgende didaktisk refleksjon.
- Om emnet
- Studiested: Alta |
- Studiepoeng: 15
- Emnekode: LER-1511
- Ansvarlig enhet
- Institutt for lærerutdanning og pedagogikk
- Tidligere år og semester for dette emnet