vår
2023
HIF-0350 Hospitering i språk- og kulturfag - 0 stp
Innhold
Hospiteringen skal gi studenten anledning til å prøve ut sine ferdigheter i reelle arbeidssituasjoner. Under oppholdet skal studenten ta del i arbeidsplassens daglige virke.
Formålet med hospiteringen er å gi studenten erfaring med å anvende språk- og kulturfaglig kunnskap, ferdigheter og perspektiver i arbeidslivet. I tillegg skal studenten lære om arbeidsplassens virksomhet, samle arbeidserfaring og skape seg et relevant nettverk.
Hospitering skal normalt gjennomføres på en lokal arbeidsplass med varighet på minst 25 timer per semester. Vi anbefaler at arbeidet foregår i en sammenhengende uke. Etter avtale kan hospitering tilpasses som kortere opphold gjennom semesteret. Hospitering er ubetalt.
Arbeidsoppgavene som skal utføres under oppholdet bestemmes i samråd med arbeidsplassen. En mentor vil gi en innføring i ulike deler av arbeidsplassens virksomhet som er relevant for hospiteringen. Noen grad av fordypning tilbys slik at studenten etter hvert selv kan ta ansvar for visse funksjoner. Fagansatte ved Institutt for språk og kultur med relevant kompetanse kan konsulteres av arbeidsgiver og studenten i faglige spørsmål. Institutt for språk og kultur har inngått avtaler med noen arbeidsplasser som studenter kan henvende seg til hvis de ikke finner hospiteringssted selv.
Det er mulig å søke om fritak dersom særskilte forhold foreligger.
Hva lærer du
Etter bestått emne har studenten følgende læringsutbytte:
Kunnskaper
Studenten har:
- innsikt i de ulike arbeidsprosessene som foregår ved hospiteringsstedet
- forståelse for rollen som arbeidstaker ved hospiteringsstedet
Ferdigheter
Studenten kan:
- samhandle med kollegaer, veiledere og andre i arbeidslivet
- fungere som arbeidstaker i en institusjon og arbeide selvstendig
Undervisning
Det er studentens ansvar å finne relevant arbeidsplass og gjennomføre hospitering. Studenten kan få veiledning til å velge hospiteringssted, til å diskutere de teoretiske og praktiske muligheter som hospiteringsaktivitetene gir og til å knytte kunnskap og ferdigheter som studentene får under hospitering til studieprogrammets innhold.
Institutt for språk og kultur gjennomfører evaluering av hospiteringsoppholdet. Formålet er å sikre at studenten oppnår sine læringsmål og bidrar på arbeidsplassen etter evne.
Timeplan
Eksamen
Vurderingsform: | Karakterskala: |
---|---|
Hjemmeeksamen | Bestått – Ikke bestått |
Obligatoriske arbeidskrav:Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan framstille seg til eksamen: |
|
Språkhospitering | Godkjent – ikke godkjent |
- Om emnet
- Studiested: Tromsø |
- Studiepoeng: 0
- Emnekode: HIF-0350
- Ansvarlig enhet
- Institutt for språk og kultur
- Spørsmål om emnet
- E-post: aisi@hjelp.uit.no
- Tidligere år og semester for dette emnet