høst
2023
FSK-2040 Bærekraftig sjømat - 30 stp
Innhold
Emnet gir en innføring i bærekraftig foredling og omsetning av sjømat. Emnet består av tre moduler: 1) økonomi, marked og strategi, 2) praksis, 3) sjømatproduksjon. Gjennom undervisning og praksis skal studentene utvikle kunnskap om regelverk, strategi, verdikjeder, marked, råstoff og produksjonsmetoder i sjømatnæringen, og hvordan disse forholdene henger sammen.Hva lærer du
Hva lærer du
Kunnskap Kandidaten
- har bred kunnskap om faktorer som fremmer eller hemmer bærekraft i sjømatnæringen
- har bred kunnskap om hvordan virksomheter i sjømatnæringen arbeider med og for bærekraft
- har bred kunnskap om planlegging, strategi, konkurransedyktighet og innovasjonsprosesser
- har bred kunnskap om produksjonsmetoder og faktorer som påvirker produktenes kvalitet
- har bred kunnskap om sjømatnæringens rammebetingelser i form av økonomi, regelverk og markedsforhold
Ferdighet Kandidaten
- kan anvende relevante teorier og metoder til å løse praktiske og teoretiske problemstillinger i sjømatnæringen
- kan analysere og vurdere hvordan virksomheter i sjømatsektoren arbeider med og for bærekraft, og presentere dette skriftlig og muntlig
- har tilegnet seg jobb- og karriereferdigheter
- kan finne, vurdere og anvende fagkunnskap om sjømat og kvalitet, og presentere dette
- kan reflektere over og evaluere egen faglig prestasjon og justere denne under veiledning
Generell kompetanse Kandidaten
- har innsikt i relevante etiske problemstillinger knyttet til sjømatnæringen
- kan planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver og prosjekter som strekker seg over tid, alene og som deltaker i en gruppe, og i tråd med etiske krav og retningslinjer
- kan formidle sentralt fagstoff som teorier, problemstillinger og løsninger både skriftlig, muntlig og gjennom andre relevante uttrykksformer
- kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre med bakgrunn innenfor fagområdet og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis
- kjenner til betydningen av forskning og innovasjon for næringsutvikling innen sjømatnæringen
Timeplan
Eksamen
Vurderingsform: | Vekting: | Varighet: | Karakterskala: |
---|---|---|---|
Mappe/sammensatt vurdering | 1/3 | A–E, stryk F | |
Mappe/sammensatt vurdering | 1/3 | A–E, stryk F | |
Muntlig eksamen | 1/3 | 30 Minutter | A–E, stryk F |
Obligatoriske arbeidskrav:Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan framstille seg til eksamen: |
|||
Praksis | Godkjent – ikke godkjent | ||
Sjømatproduksjon | Godkjent – ikke godkjent | ||
Økonomi, marked og strategi | Godkjent – ikke godkjent | ||
Gruppearbeid | Godkjent – ikke godkjent |
Mer info om arbeidskrav
Fire arbeidskrav må være bestått for å kunne gå opp til eksamen:
- Praksis - Obligatorisk oppmøte for hver student i praksisbedrift (minimum 80 prosent oppmøte av full arbeidstid). Det må legges fram legeattest eller annen gyldig dokumentasjon ved fravær utover 20 prosent
- Sjømatproduksjon - Fordypningsoppgave i sjømatproduksjon. Oppgaven skal presenteres muntlig på seminar. Arbeidskravet gjennomføres enkeltvis eller i grupper.
- Økonomi, marked og strategi - individuelt refleksjonsnotat.
- Gruppearbeid i tverrfaglig seminar
Mer info om mappevurdering
For praksismodulen: Mappevurdering som består av tre individuelle innleverte arbeider: CV og søknad, notat om bærekraftanalyse og presentasjon om praksis.
For modulen Økonomi, marked og strategi: Mappevurdering som består av tre individuelle innleverte arbeider: 1) egendefinert læringsutbytte, 2) strategisk analyse, 3) notat og presentasjon om bærekraftig lederskap i sjømatsektoren
Studentene må ha bestått alle modulene for å bestå eksamen. Det gis bokstavkarakterer A-F, hvor F er ikke bestått. Det gis én samlet karakter der besvarelsene på hver modul teller en tredjedel hver prosent.
- Om emnet
- Studiested: Tromsø |
- Studiepoeng: 30
- Emnekode: FSK-2040
- Ansvarlig enhet
- Norges fiskerihøgskole
- Kontaktpersoner
-
-
- Tidligere år og semester for dette emnet