«En smak av Arktisk»

Senter for samisk helseforskning (SSHF) og Senter for samiske studier (SESAM) presenterer noen glimt  av sine forskningsprosjekter på temaene helse og samisk mat


Senter for samisk helseforskning utgir i høst en populærvitenskapelig bok med forskningstemaer fra SAMINOR studien -  "Korsen e det med helsa di? Gokte don leak rupmaha bearri?"

Faglig leder ved SSHF Ann Ragnhild Broderstad vil presentere SAMINOR-studien og jernnivåer i samisk og norsk befolkning (10 minutter). Forsker Ammar Ali Hassan presenterer funn fra sin forskning på næringsstoffer i reinkjøtt (10 min). 

Senter for samiske studier ved urfolksmasterstudent Sandra Bogdanova vil presentere forskning om tradisjonell samisk mat (10 minutter). Dessuten vil stipendiat Reni Wright ved Insitutt for sosiologi, statsvitenskap og planlegging presentere utstillinga «Leahket buorit-velbekomme» (15 minutter). Utstillinga bygger på boka # 7 sorter- Historier fra kjøkkenbenken» som ble utgitt i 2014 og inneholder matoppskrifter, historier og foto fra 7 ulike kjøkken i Nord-Troms.

Åpning ved Tove Klæboe Nilsen, Forskningssjef Helse Nord og prodekan for forskning Marie-Theres Federhofer, Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning. 

Det vil bli servert smaksprøver på tradisjonell samisk mat, gumba (blodklubb), reinkjøtt og klappakaker!

Bures boahtin! Vel møtt!

Når: 24.09.15 kl 14.00–16.00
Hvor: Árdna, universitetets samiske kulturhus.
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig:
Legg i kalender