Vin&Viten: "Den langstrakte reformasjonen"

Onsdag 11. oktober kl. 1900 inviterer vi til Vin&Viten- kveld  med lansering av nytt Ottar "Den langstrakte reformasjonen". Innlegg ved to av forfatterne. Velkommen!

 

"Nordnorsk utakt? Reformasjonshundreåret i nord" ved førsteamanuensis Sigrun Høgetveit Berg, UiT

 

"1517-2017 500 år med reformasjonen - noe å feire?" v/ førsteamanuensis Rune Blix Hagen, UiT.

I forbindelse med Reformasjonsjubiléet (1517–2017) presenterer Ottar nye perspektiver på virkningene av reformasjonen i Nord-Norge og tilstøtende deler av nordre Fennoskandia.

Prosjektet «Den langstrakte reformasjonen» i forskergruppen «Creating the New North», gir ny innsikt i forløpet og virkningene av de mer langsiktige endringsprosesser som ble utløst av reformasjonen.

Fra seinmiddelalderen og fram til midten av 1700-tallet er det undersøkt hvilke bredere samfunnsendringer som reformasjonsprosessen i nord inngikk i. Hvilke faktorer medvirket til å sette preg på utviklingen av kirkeorganisasjon og institusjoner, rekruttering av presteskapet og dets levekår, samt relasjonene mellom folkegrupper og stater i nord.

Vert for kvelden er konservator og hefteredaktør Dikka Storm, TMU.

Les mer om innholdet i det nye Ottar her.

Arrangementet er knyttet til utstillinga «Gud bevare meg vel - den lange reformasjonen i Nord Norge». Les mer om utstillinga og programmet for utstillinga her.

Gratis inngang. velkommen!

Når: 11.10.17 kl 19.00–20.30
Hvor: Tromsø Museum
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig:
Legg i kalender