Studiebyen Narvik

I Narvik får du rå natur rett utenfor studenthybelen, et bredt spekter av kulturtilbud og studievenner fra hele landet. Her har du nærhet til alt, og uansett hvilket studium du velger er du garantert studier av høy faglig kvalitet!

Studietilbud

Ingeniør og sivilingeniør

Løsningen på fremtidens spørsmål om klima og miljø ligger i hendene på våre fremtidige ingeniører. Teknologiske utdanninger fra UiT i Narvik har profesjonsutdanning på alle nivå, både nasjonalt og internasjonalt (bachelor, master og ph.d.). Vi har tett kontakt med lokalt næringsliv og mange av studentene har jobb allerede før endt utdanning. Vi tilrettelegger for at alle våre studenter får god støtte og blir godt ivaretatt gjennom tett faglig oppfølging, også i perioder med digital undervisning.

I Narvik har det vært utdannet ingeniører i mer enn 60 år og Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT-fak) skal være en drivkraft for utvikling av industri, næring og offentlig sektor – ikke minst i nordområdene. Fakultetet administreres fra Narvik og utdanner i tillegg ingeniører både i Mo i Rana, Bodø, Tromsø og Alta.

Velger du studier innen teknologi ved UiT i Narvik er du med på å forme fremtiden og fremtidens løsninger!

Teknologi er fremtiden – hvilket fagfelt passer for deg?

  1. Les mer om teknologistudier

Sykepleie

Ta et studie i sykepleie og bli en som gjør en forskjell i livets viktigste faser! Noen velger helsefag fordi de liker å hjelpe folk og fordi de vil utgjøre en forskjell hver dag. Andre liker å være der det skjer – på akuttmottaket eller i ambulansen på vei til sykehuset. Uansett hva som motiverer deg tør vi påstå at du finner en retning innen helsefag som tenner gnisten din.

Det er mange og gode arbeidsmuligheter for deg som velger helsefag. Som sykepleier kan du forebygge og behandle sykdom, du kan jobbe med akutt eller kronisk syke, og med personer som har utfordringer med sin psykiske helse og/eller rus. En sykepleier skal ha kompetanse og holdninger som danner grunnlag for likeverdige tilbud om helsehjelp for alle grupper i samfunnet. 

I Narvik har vi små kull som innebærer at studentene kommer tett på hverandre og lærerne, og får tett oppfølgning gjennom hele studiet. Vi jobber målrettet med å utdanne trygge og handlingskompetente sykepleiere.

  1. Les mer om sykepleiestudier

Økonomi og administrasjon

Næringslivet vil ha folk med utdanning innen økonomi og ledelse! Med utdanning innen økonomi kan du arbeide innenfor en rekke fagfelt, deriblant regnskap, revisjon eller analyse.

Økonomistudie er et allsidig studium som gir deg kunnskap og ferdigheter innenfor økonomi, markedsføring, ledelse og strategi. Du kan også velge å fordype deg i emner som regnskap, personalledelse, finans og innovasjon. Eller hva med et år i utlandet?

Ved UiT i Narvik har du flere muligheter innen økonomi. I studiet økonomi og administrasjon får du en faglig bredde som gjør deg kvalifisert til en rekke stillinger i det private og offentlige næringslivet. Du får også praktiske caser knytet til lokalt næringsliv og som vil gjøre deg relevant som arbeidssøker etter endte studier. Du har også muligheten til å ta et årsstudium innen praktisk økonomi og ledelse. Dette er en utdanning som er tilpasset næringslivets behov og kombinerer praktisk erfaring med teoretisk kunnskap om økonomi og ledelse.

  1. Les mer om studier i økonomi og administrasjon

Om Narvik

Du finner Narvik midt mellom bratte fjell og dype fjorder. Narvik er et helt spesielt og unikt studiested, nær storslåtte naturopplevelser som endrer seg med årstidene. Her kan du oppleve nordlyset om vinteren og midnattssola om sommeren. Du kan gå toppturer til fots eller på randonee, seile, sykle, kjøre downhill eller klatre.

Nærheten mellom natur og byliv gir deg mange muligheter, og uansett hva du liker har byen noe for deg. Narvik har et rikt kulturliv – både i og utenfor studentlivet – og er blant annet kjent for sin årlige kulturfestival, Vinterfestuka, med over 200 ulike arrangementer, og musikkfestivalen Haikjeften i august.

Vi tilbyr utdanning og forskning på internasjonalt nivå. Vi tilrettelegger for at alle våre studenter får god oppfølging og blir ivaretatt gjennom tett faglig oppfølging og sosiale tiltak, også i perioder med digital undervisning.

UiT i Narvik har en moderne heldigital campus med gode fasiliteter for aktiv læring. Våre studier har mye praksis på campus der du trener på arbeidsmetoder gjennom labøvinger og prosjekter. Studiene tar deg ut på opplevelser, tett på jobbmuligheter og det er kort vei mellom studentene og foreleserne.

Ved UiT i Narvik kan du studere til å bli ingeniør, sivilingeniør, økonom eller sykepleier. Tilbudet er stort, også på masternivå innen teknologi. Hos oss får du fremtidens kompetanse – på et av landets mest moderne campus!

Vi tror Narvik er plassen for deg!

Kultur

Nærheten mellom natur og byliv gir deg mange muligheter og uansett hva du liker har byen noe for deg. Narvik har et rikt kulturliv – både i og utenfor studentlivet – og er kjent for sin årlige kulturfestival Vinterfestuka. Med kulturhus, kino, kjøpesentre, utesteder, caféer og restauranter samt en mengde ulike arrangementer og festivaler er det alltid noe som skjer.

Kulturlivet i Narvik er aller mest kjent for sin årlige festival med navnet Vinterfestuka, som trekker til seg mennesker fra hele landet. Vinterfestuka er en av festivalene i Nord-Norge som har størst deltakelse og engasjement, og den nest eldste festivalen i landet med røtter tilbake til 50-tallet. Det er årlig et variert program og kan vise til over 200 ulike arrangementer innen musikk, litteratur, dans og formidling av lokalkunnskap.

Haikjeften er den ferskeste av festivalene i Narvik. Musikkfestivalen finner sted i Bromsgårdparken i sentrum av Narvik i august og byr på store artistnavn og unik steming.

Friluftsliv

Tett på naturen

Vi har noe for et hvert friluftsmenneske: høye fjell til alle kanter, frodige fjorder og et spektakulært nordlys om vinteren, samt midnattsolen som aldri går ned om sommeren. Det finnes også utallige lavterskel friluftstilbud i nærområdet.

Du finner Narvik midt mellom bratte fjell og dype fjorder. Narvik er et helt spesielt og unikt studiested, nær storslåtte naturopplevelser som endrer seg med årstidene. Her kan du oppleve nordlyset om vinteren og midnattssola om sommeren. Du kan gå toppturer til fots eller på randonee, seile, sykle, og kjøre downhill eller klatre. Campus Narvik ligger med naturskjønne omgivelsene rett ved inngangsdøra og det finnes noe for enhver smak. Her finner du alt fra nærhet til natur i nærmiljøet til ekstremsport i mange varianter.

Mer informasjon

Friluftsgruppa ved UiT i Narvik har også vært aktiv gjennom mange år. Ellers ligger alt til rette for å bare nyte naturen på egen hånd!