Vebjørn Haugland

Vebjørn studerte sivilingeniør i informatikk. Han jobber nå som systemutvikler i tromsøfirmaet Dualog Fisknett AS.

Bilde av Vebjørn Haugland
Vebjørn Haugland Foto: UiT

Fakta

Navn: Vebjørn Haugland Studiested: Tromsø Studerer / studerte: Informatikk, sivilingeniør - master

Hvorfor valgte du dette studiet? 

I ungdomstiden bestemte jeg meg for å gå veien mot ingeniørvitenskapen, selv om jeg ikke var helt sikker på hvilken spesifik retning innenfor ingeniørvitenskap det skulle være. Hovedgrunnen til at det ble informatikk var at jeg så på det som en trygg studieretning med tanke på jobbmuligheter, samtidig som det er et veldig fremtidsrettet og spennende felt.

Jeg søkte på informatikk etter å ha undersøkt hva det dreide seg om, siden det virket spennende og muligheten var i hjembyen, tenkte jeg at det var et trygt valg.

Hvilken retning gikk du på vgs?

På videregående gikk jeg studiespesialisering med innretting mot realfag, med idrett på siden. Som ga spesiell studiekompetanse. Valget var tatt med bakgrunn i at jeg skulle kunne ha så mange muligheter åpen som mulig etter endt videregående skolegang.

Hva syns du var mest spennende og mest utfordrende med utdanningen?

Det mest spennende med utdanningen var å lære alle de mulighetene som lå innenfor forskning

Hvordan var det å ta utdanningen din på UiT?

UiT var et veldig bra sted å utdanne seg. Med et så stort faglig miljø, kan man bygge en kompetanse på kryss og tvers av fagmiljøer. Det å kunne diskutere med studenter og ansatte med annen kompetanse enn den man selv innehar er både spennende og betryggende.

Hva syns du om Tromsø som studentby?

Tromsø som studentby er veldig god, kanskje hovedsakelig fordi så mange forskjellige aktiviteter er tilgjengelig for enhver student. Kanskje spesielt idrettsmiljøet, der man både kan prøve nye aktiviteter eller møte andre på eget nivå hvis man innehar ferdigheter fra før. Det at det er såpass mange studenter betyr også at sjansen er stor for å møte likesinnede uansett hvilke interesser man har.

Hvordan var overgangen fra studie til jobb?

Overgangen fra studie til jobb gikk veldig smertefritt. Etter å ha jobbet som intern i selskapet, ble jeg tilbydd en deltidsstilling ved siden av studiet, der arbeidsgiver hele tiden var tydelig på at studiet til en hver tid skulle være hovedfokus, og at vi ikke skulle la deltidsstillingen på noen måte gå utover progresjonen i studiet. Et par måneder før jeg leverte mastergradsoppgaven fikk jeg også et tilbud om fulltid etter endt studie. Det å slippe å tenke på jobbsøking samtidig som man ferdigstilte mastergradsoppgaven var veldig behagelig.

Arbeidsintensiviteten i studiet gjorde at overgangen fra studie til jobb ikke ble noen «sjokkopplevelse». Den største overgangen var kanskje det å levere resultater til noen andre enn seg selv, etter at man i fem år ikke hadde hatt noen andre å hverken glede eller skuffe enn seg selv.

Hvor jobber du, hvilken stilling, hva består jobben av?

Jeg jobber nå som systemutvikler i tromsøfirmaet Dualog Fisknett AS. Her utvikler jeg programvare for den profesjonelle fiskeflåten og for turistfisket. Det er en veldig spennende jobb, tett opp mot en næring som er i utvikling og som ligger nært et nordnorsk hjerte.

Hva er mest spennende med jobben?

Det mest spennende med jobben er å se raske resultater, få ærlige tilbakemeldinger og det å måtte finne løsninger på problemer raskt. Det å jobbe i et sterkt faglig miljø med mange kloke hoder er også veldig spennende og interessant.

Hvilken del av utdanningen din syns du er mest nyttig i den jobben du har nå?

I informatikkstudiet er det veldig mye læring gjennom praktiske oppgaver. Det å faktisk ha løst problemer gjennom programmering er noe jeg drar nytte av hver dag, og som gjorde overgangen fra studie til jobb mye lettere. Også det at man får en god «grunnforståelse» gjør at terskelen for å lære nye ting er mye lavere.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden trener jeg styrke, spiller volleyball og går på ski. Jeg har også egne prosjekter jeg jobber med

Opprettet: 29.11.2019 Endret: 27.11.2024

Andre studenthistorier