Katrine Nystad Kvitvær

Odontologi - master Tromsø

Katrine Nystad Kvitvær

Odontologi - master Tromsø
Studentintervjuer

Katrine fikk en skoleoppgave i åttendeklasse, og siden den gang har hun vært klar på at det var tannlege hun skulle bli. Nå har hun bare sjarmøretappen igjen på tannlegestudiet og kunne ikke vært mer fornøyd.

Katrine Nystad Kvitvær fra Lurøy kommune fikk en oppgave i faget «utdanningsvalg» da hun gikk i åttende klasse. Oppgaven gikk ut på at elevene skulle skrive om et valgfritt yrke, og for Katrine falt valget på tannlege. Da oppgaven var ferdig innlevert var valget klart, Katrine skulle bli tannlege. Gjennom ungdomsskolen og videregående jobbet hun målrettet for å komme inn på odontologi, og etter videregående vendte hun snuten mot UiT Norges arktiske universitet i Tromsø.

- Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med studievalget mitt, sier hun bestemt.

På den andre siden konstaterer Katrine at studietiden ikke alltid er en dans på roser.

- Det har vært tunge tider hvor jeg har lurt på om jeg kom til å klare dette. Det er viktig å tegne et nyansert bilde av livet som student. Alt i alt er det verdt det, men det vil bli tungt.

Bare UiT

Katrine gikk rett fra videregående og kan ikke huske at hun noen gang vurderte noe annet universitet enn UiT.

- Trondheim som by var fristende siden de nærmeste vennene mine dro dit, men der har de ikke odontologi så da utelukket det seg selv. Tanken på å flytte til Tromsø var litt skummel siden jeg ikke kjente noen her fra før, men jeg tror også det var en fordel at jeg ble tvunget til å stifte nye bekjentskaper. Jeg har aldri angret på at jeg valgte UiT i Tromsø.

Da hun kom til Tromsø var alt nytt og hun kjente ingen i sin egen klasse. På hele universitetet kjente hun fire personer.

- Det ga meg vel ett sårt trengt dytt ut av komfortsonen, smiler hun.

Variert og utfordrende studiehverdag

Spennende, utfordrende og lærerik er ord som går igjen når hun forteller om studiehverdagen sin. Studentene tilbringer mye tid i universitetets egen tannklinikk hvor de allerede fra tredje studieår jobber med ekte pasienter. Ifølge Katrine går det ikke en dag hvor hun ikke lærer noe nytt.

- Jeg vet aldri hva dagen vil bringe når jeg drar på klinikken om morgenen. Pasientene er forskjellige og det er ulike utfordringer ved hvert hull og hver visdomstann, men det er sånn jeg liker det.

Mye nærkontakt med både forelesere, veiledere og medstudenter er blant de tingene hun setter størst pris på ved UiT. Nærheten til alt annet i Tromsø er også et stort pluss.

- Alt er så nært. Byen er nært, hele universitetet med kantiner og kaffebar er nært, vi er nært de som skal lære oss ting og våre medstudenter. Det nære miljøet gjør Tromsø til den komplette studentby på alle måter. Alt dette gjør det jo også trivelig å være på universitetet, smiler hun.

Studentavisa Oralen

I dag har Katrine et stort nettverk både fra studiet og utenom studiet. Det har betydd mye for trivselen. Som layoutansvarlig i studentavisa Oralen tar hun også aktivt del i livet rundt studiene på universitetet. Hun hadde aldri noe aktivt ønske om å engasjere seg i noe på studiet, det bare ble sånn.  

- Oralen er forøvrig tidenes beste studentavis, sånn helt objektivt sett, sier hun med et glimt i øyet.

Hun forteller også om mange tilbud for studentene på odontologi, blant annet odontologiske leker, den norske tannlegeforenings landsmøte og praksis hele første semester på fjerde avdeling. Odontologiklassene er også ganske små, noe som gjør samholdet og samhandlingen innad på studiet ekstra spesielt.

- Jeg er så glad for at jeg valgte nettopp dette studiet, en fordel har selvfølgelig vært at studiet er midt i blinken for meg, men alt rundt har også vært utrolig viktig for trivselen. Du kan trives så godt du vil med fagene, men ting kan bli litt vanskelig om man ikke trives sosialt og ikke liker det praktiske. For meg er hele pakken utrolig givende.

Trives i byen.

Når hun ikke studerer driver Katrine med styrkeløft i Tromsø atletklubb, dette har hun gjort i et snaut år nå. Ved inngangen til 2018 kunne Katrine skilte med to NM-sølv i styrkeløft fra 2017 sesongen, og kan ikke annet enn å si seg fornøyd med sitt første konkurranse år.

- Det er fint å ha noe å gjøre på fritiden, slik at ikke alt bare blir studier. Folk sier det, men få aner hvor utrolig viktig det er å faktisk ha et liv i byen man bor i. 

Katrine, som er forlovet og samboer, legger til at når man driver med styrkeløft er det veldig greit å ha en kjæreste som studerer fysioterapi på UiT og som i tillegg er utdannet personlig trener.

 

Sist endret: 13.11.2019 11.20