Fleksibel utdanning

Om prosjektet

Universitetet skal være nasjonalt ledende og nyskapende innenfor desentralisert og nettbasert utdanning, slik at større deler av landsdelens befolkning kan nås med relevante utdanningstilbud. Tilbud om fleksible etter- og videreutdanninger er viktig for å vedlikeholde og oppdatere kompetanse i landsdelen. (UiT strategi 2009-2013)

Prosjektet har sin bakgrunn i universitetets strategi og vedtak i Universitetsstyret i møte 14.oktober 2010 (sak S 40-10).

Dette prosjektet er ett av UiTs hovedsatsingsområder de nærmeste årene. Det skal bidra til at UiT når sitt djerve strategiske mål om å bli nasjonalt ledende innen fleksibel utdanning. Prosjektet spiller også en sentral rolle samarbeidet mellom høyre utdanningsinstitusjoner i Nord-Norge. Intensjonen er at vi sammen skal bli enda bedre på å drive samfunnsrettet kompetanseutvikling i forhold til offentlig sektor og privat næringsliv i landsdelen.

For å nå disse målene kreves felles innsats og nært samspill mellom UiTs studenter, vitenskapelig ansatte og administrative funksjoner på ulike nivå. Fakultetene er lokomotiv i satsingen og instituttene/fagmiljøene utøvende ledd, godt hjulpet av et støtteapparat hvor pedagogisk-, bibliotekfaglig- og IKT-kompetanse er integrert. Universitetspedagogisk gruppe, IT-avdelingen, Uvett og UB er sentrale aktører her.

Styringsgruppe

Styringsgruppen leder prosjektet.

En av styringsgruppens oppgaver er å dele ut 3 millioner kroner hvert år - i fire år - til fagmiljø som utvikler IKT-støttete studietilbud. På møtet i dag ble det gjort vedtak om kriterier for tildeling av midler.

Navn Representerer
Prorektor utdanning Britt-Vigdis Ekeli Leder
Seksjonsleder Olav Skare Fakultetet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
Rådgiver Ingvild Stock-Jørgensen Det juridiske fakultet
Førstelektor Bernt Bertheussen Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
Prodekan Nanna Haugsdottir Det helsevitenskapelige fakultet
Rådgiver Margareth Dalseng Fakultet for naturvitenskap og teknologi
Førsteamanuensis Marit Allern UNIPED ved Institutt for lærerutdanning og pedaogikk
Universitetslektor Michael Strobelt Det kunstvitenskapelige fakultet
Seniorrådgiver Runa Rønning Ryeng Universitetsbiblioteket
Seksjonsleder Svenn A. Hanssen Avdeling for IT
Erik Falster Studentrepresentant
Lise Flø Tschudi Kirkenes

Sekretariat for prosjektet: Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (RESULT)

Kontaktpersoner i sekretariatet: Jan Alexandersen og Vibeke Flytkjær


Relaterte prosjekt og aktuelle lenker:

Pedagogisk basiskompetanse for høyere utdanning

Samarbeidsprosjekt innen fleksibel utdanning

 

 

 

Vedtak i Sak S 40-10:

  1. En sentral prosjektpott på tre millioner pr år i fire år opprettes for å utvikle fleksible utdanningstilbud ved Universitetet i Tromsø.
  2. Det etableres en styringsgruppe med ekstern representasjon som utformer konkrete mål for satsninga, tildeler midler, evaluerer resultater og melder hvert år tilbake til universitetsstyret i utdanningsmeldinga om utfordringer som må løses.
  3. Satsningen på å styrke undervisningsvirksomheten i de vitenskapelige stillingene fortsetter, herunder evalueres ordningen med bruk av pedagogiske mapper.
  4. Rettighetsspørsmålene tas opp som egen styresak.
  5. Etter fire år (oppstart januar 2011) evalueres prosjektet. En viktig suksessfaktor vil være grad av ekstern finansiering av utdanningsprosjektene, herunder utviklingsfinansiering fra Norgesuniversitetet.