Narrating the High North

Narrating the High North

Narrating the High North (NHN) er en tverrfaglig forskningsgruppe for nordområdestudier med fokus på politikk, samfunn og kultur.
NHN.png (Bredde: 560px)
In Northern Mists: Arctic Exploration in Early Times. Vol. II. Fridtjof Nansen. London 1911.

Kontaktpersoner:
Professor Einar-Arne Drivenes, Institutt for historie og religionsvitenskap
Professor Henning Howlid Wærp, Institutt for kultur og litteratur

For å forstå de grunnleggende endringsprosessene som nå skjer i nordområdene når det gjelder politikk, økonomi og kultur, ønsker forskningsgruppen å tydeliggjøre, synliggjøre og fornye den forskningen som gjøres ved UiT. Vi ønsker å styrke den komparative dimensjonen i forskningen og forsterke det internasjonale forskernettverket.

Grunnstammen i denne forskningsgruppen er tre etablerte forskningsprosjekt som arbeider med polar- og nordområdepolitikk, arktisk litteratur og nordlysforskningens historie.

En rekke samfunns- og humanistiske fag er representert i forskningsgruppen; dokumentasjonsvitenskap, historie, kulturfag, litteraturvitenskap, religionsvitenskap, statsvitenskap og vitenskapshistorie. Forskningsgruppen inkluderer også forskere/ansatte ved andre avdelinger ved UiT og eksterne institusjoner. 27 forskere inkludert stipendiater, er knyttet til NHN (10 historikere, 8 litteraturvitere, 4 statsvitere, 3 vitenskapshistorikere, 1 dokumentasjonsviter, 1 folklorist).


Aktuelt

Narrating the High North er en av Forskergruppene ved HSL-fakultetet

treetforskning.JPG (Bredde: 180px)Ansvarlig for siden: Drivenes, Einar-Arne
Sist oppdatert: 25.05.2018 20:57