FUGLAN VEIT

Sjekking, hekking og klekking

De første krykkjene har sjekket inn på Kibergs nye krykkjehotell.  Sist uke var Kibergs nye krykkjehotell på vingene. 4. oktober 2022 inviterte Fuglan veits partner i Vardø, Vardø næringsforening, til folkemøte i Kiberg.  Et fiskebruk som huset 150 hekkende krykkjer sist år, ble revet i august. Grendelaget i Kiberg ville avhjelpe situasjonen, og et krykkjehotell på et nært liggende gammelt ishus ble diskutert. BIOTOPE v/ Tormod Amundsen tegnet et fancy "Kittiwake hotel", og i vinter har grendelaget og BIOTOPE realisert ideene, finansiert av FUGLAN VEIT.  Det er ikke så godt å vite hva fuglene vet og hva de trenger, og det er en stor glede å se at de første krykkjene er på plass.  Hatten av for en strålende innsats i Kiberg: Grendelaget og Tom Menzen, Tormod Amundsen/ BIOTOPE, Gry Anita Kristiansen/ næringsforeninga og gjengen i Tromsø: Brynhild Granås, Anniken Førde, UiT; Tone Reiertsen/ NINA.

Her et klipp fra Biotopes Facebook side: https://www.facebook.com/biotope.no/
De første krykkjene har allerede sjekket inn på Kiberg Krykkjehotell! Det gikk hurtig 🙂 Alt har dermed gått etter planen. Det er jo ikke alltid like lett å vite hva naturens bevingende skapninger vil og ønsker, men at de hadde behov for flere og bedre hekkeplasser, det visste vi. Og så er vi da arkitekter med litt over gjennomsnittet innsikt i fuglepsykologi... Hotellet er bygget med uvurderlig byggebistand fra Kiberg Bygdelag, og med monteringshjelp fra Finnmark Entreprenør har Kibergs første hotell blitt realisert. Takk til ´Fuglan Veit´ prosjektet / Universitetet i Tromsø som har gjort prosjektet mulig! Nå blir det spennende å følge utviklingen. Det ser lovende ut, bare en ukes tid etter hotellet sto ferdig.
 
/// The Kiberg Kittiwake Hotels first guests have arrived! We are very happy to see Kittiwakes on the ledges already. A very promising start of the season. Thanks to John-Arne Kristiansen for photo update today with Kittiwakes on several ledges. Thanks also to Andrei for images of the hotel. Stay tuned...