Skal styrke IT- og teknologi-miljøet i Bodøregionen

UiT Norges arktiske universitet skal samarbeide for et sterkere IT- og teknologi-miljø i og rundt Bodø. I dag ble det signert en avtale med Bodøregionens Utviklingsselskap AS og IT-Forum Bodø.

Signering
Avtalen ble signert i postgården i Bodø sentrum. Fra venstre Terje Johansen, styreleder IT-forum Bodø, Elnar Remi Holmen, adm. dir. i BRUS og Rikke Gürgens Gjærum, viserektor UiT. Foto: Lars Buseth/UiT
Portrettbilde av Rolland, Tomas
Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Strategisk seniorrådgiver
Publisert: 23.02.23 15:18 Oppdatert: 23.02.23 15:36
Om UiT Studentliv / Studier Bodø

I Bodø har UiT Norges arktiske universitet tilbud innen medisinutdanning (5.- og 6.-året), vernepleie, bachelor i datateknikk og forkurs for ingeniørutdanning, og fra høsten samler UiT de fleste av sine studietilbud i nye lokaler i den gamle postgården i Bodø sentrum.

UiTs aller nyeste studietilbud er et masterstudium i informatikk, som starter opp til høsten. Det er snakk om 30 studieplasser, og med dette nye tilbudet på plass har UiT om lag 200 studenter i Bodø.

Et resultat av godt samarbeid

Masterstudiet blir startet som et resultat av et godt samarbeid med Bodøregionens Utviklingsselskap AS (BRUS) og IT-forum.

Dette allerede sterke samarbeidet ble formalisert og underskrevet da de tre partene inviterte til «Lansering av IT-byen Bodø» torsdag 23. februar.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med næringslivet i utviklingen av dette studietilbudet, og gjennom denne avtalen sikrer vi at dette gode samarbeidet fortsetter. Det gjør utdanningen bedre og betyr at vi kan tilby en relevant og spisset utdanning som næringen trenger, sier Dag Rune Olsen, rektor ved UiT.

Avtalen innebærer en formell økonomisk forpliktelse der BRUS og IT-Forum garanterer for at næringslivet skal støtte det nye mastertilbudet med et engangsbeløp på 900 000 kroner i 2023. I tillegg skal flere selskaper gjennom avtalen bidra med midler for å lønne aktuelle gjesteforelesere.

Avtalen legger ellers opp til et faglig samarbeid, prosjekter for forskning og utvikling, rekruttering, stipendordninger, internships, det skal tilbys relevante prosjektoppgaver og det skal være muligheter for sommerjobber for masterstudentene.

– Det er viktig å merke seg at denne avtalen også vil legge til rette for mer enn bare et godt studietilbud. Forskning og undervisning går hånd i hånd, og gjennom å styrke vår satsning i denne regionen så skal vi være et relevant fagmiljø som kan bidra med viktig forskning og kunnskap, sier Olsen.

Ordinær søknadsfrist er 15. april

Du finner mer informasjon og kan søke på den to-årige masteren i Computer Science her.

Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Strategisk seniorrådgiver
Publisert: 23.02.23 15:18 Oppdatert: 23.02.23 15:36
Om UiT Studentliv / Studier Bodø