Vinterfestuka er i gang – UiT med ny partneravtale

Etter to år med pandemi-nedstengning, er det endelig klart for vinterfestivitas i Narvik igjen. Nå har UiT Norges arktiske universitet også signert ny lokomotivpartner-avtale med stiftelsen Vinterfestuka.

Folk samlet under konsert i Lokstallen i Narvik.
Vinterfestuka i Narvik drar mellom 25 000 og 30 000 publikummere hvert år. UiT Norges arktiske universitet er en av festivalens større samarbeidspartnere Foto: Vinterfestuka
Portrettbilde av Eidum, Espen Viklem
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 18.03.22 10:00 Oppdatert: 18.03.22 11:24
Kunst og kultur Om UiT Narvik

Vinterfestuka, eller VU som den gjerne kalles, har vært et årlig arrangement i Narvik siden 1956 – minus de to siste årene der pandemien satte en stopper. Festivalen er bygget opp rundt byens jernbanehistorie og der rallaren, Svarta Bjørn og Ofotbanen er stikkord. VU er landets nest eldste festival og en av de best besøkte i Nord-Norge. De om lag 200 arrangementene som årlig går av stabelen i løpet av uka, drar gjerne mellom 25 000 og 30 000 besøkende.

Her kan du lese mer om Vinterfestuka

Diskuterer flere prosjekter

– Det er identitetsbygging i kunst og kultur, og Vinterfestuka er en god ambassadør for kulturen som Narvik er tuftet på. Samtidig er det lett å dra linjene til Narviks identitet som universitetsby – med ingeniørvitenskap og teknologi i front. Byggingen av Ofotbanen var hardt slit, men også et stykke ingeniørkunst. Vinterfestuka og UiT forvalter dermed stolte tradisjoner sammen, sier viserektor Rikke Gürgens Gjærum. 

Viserektor Rikke Gürgens Gjærum. Foto: Jørn Berger-Nyvoll

Partene diskuterer flere mulige samarbeidsprosjekt fremover, inkludert et mulig samarbeid mellom VU, Senter for kvinne- og kjønnsforskning og Musikkonservatoriet i Tromsø. UiT ønsker også å utvikle et større samspill mellom campusene og bruke festivalen VU til å koble studentmiljøene våre i Harstad og Narvik.

Flere konferanser ved UiT 

I år foregår VU mellom 18. og 27. mars. Ved UiT i Narvik vil det bli arrangert flere faglig relaterte konferanser i løpet av uka, men også et foredrag åpent for alle. Den første BA-dagen (bygg og anlegg) noensinne ved UiT finner sted tirsdag 22. mars. Der stilles spørsmålet hvordan bygg- og anleggsnøringen kan bidra til økt bærekraft. Dagen etter inviteres det til seminaret «Havbruk – utfordringer og muligheter», mens «Betongfagdag 2022» blir arrangert på campus den 24. mars. I tillegg holder forsker Iveta Novakova foredraget «Byggematerialers bærekraft: praksis i norsk industri og relaterte forskningsprosjekter ved UiT» onsdag 23. mars. Foredraget er på engelsk og åpent for alle.

I tillegg får UiT-studenter studentrabatt til konserten med Kristian Kristensen fredag 25. mars i Lokstallen. 

Du finner mer om arrangementene her

Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 18.03.22 10:00 Oppdatert: 18.03.22 11:24
Kunst og kultur Om UiT Narvik