– UiT er en av våre største suksesshistorier

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim var full av lovord da han deltok på åpningen av semesteret ved UiT. 

Smilende rektorer og minister rett før rektorbytte: Dag Rune Olsen (ny rektor) Anne Husebekk (avtroppende rektor) og Henrik Asheim, minister for høyere utdanning snakker og ler sammen, gående.
God stemning da forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (t.h.) kunne takke av Anne Husebekk som rektor, og ønske Dag Rune Olsen (t.v.) velkommen som ny rektor ved UiT. Foto: Jørn Berger-Nyvoll
Portrettbilde av Moe, Trude Haugseth
Moe, Trude Haugseth trude.h.moe@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 10.08.21 14:40 Oppdatert: 11.08.21 14:51
Om UiT

I løpet av en kort, men høytidelig åpningsseremoni ved UiT i Tromsø tirsdag, ønsket ministeren studentene velkommen. Under seremonien overrakte også avtroppende UiT-rektor Anne Husebekk rektorkjedet til den nye rektoren Dag Rune Olsen. 

– Det er hyggelig å kunne prioritere å komme til UiT og delta på den flotte åpningen av semesteret, sier Asheim rett etter seremonien. 

– UiT er virkelig en av våre største suksesshistorier innen universitetsverdenen, sier ministeren.

Det at tidligere rektor Anne Husebekk nå går av etter åtte år, var i seg selv var en god grunn til å komme til Tromsø, mener Asheim.

– Anne har gjort en fantastisk jobb, mener ministeren. 

Han er også full av lovord om UiT Norges arktiske universitet.

– UiT får til utrolig mye spennende! sier Asheim.

Han legger til at dersom UiT får til enda mer internasjonalt samarbeid, så vil det bli mer og mer interessant å følge utviklingen til universitetet. 

– Skal bli det beste studieåret i historien

UiTs helt ferske rektor Dag Rune Olsen ønsket studentene velkommen ved å oppfordre dem til å leve her og nå, og ta grep om egen studiehverdag.

– Grip muligheten til å bli sjef i eget liv fra dag én, sa Olsen.

Han lovet studentene at alle ansatte skulle stå på for dem.

– Sammen med dere skal vi gjøre studieåret 2021/2022 til det beste i historien. Det fortjener dere nå, sa den nye rektoren.

Les også: Studiestart: – Det blir hardt, men mer sosialt

Fikk du ikke med deg rektors åpningsarrangement? Se det i opptak her:

Moe, Trude Haugseth trude.h.moe@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 10.08.21 14:40 Oppdatert: 11.08.21 14:51
Om UiT