Viktig konferanse om samarbeid

I dag arrangerer UiT Norges arktiske universitet i samarbeid med NAV Troms og Finnmark en digital konferanse om praksisnær kunnskap.

Kveseth, Magne
Publisert: 26.11.20 11:30 Oppdatert: 26.11.20 13:45
Helse og velferd Lov og rett Samfunn og demokrati Alta

NAV UiT samarbeid
UTVIDER SAMARBEIDET: Viserektor ved UiT Norges arktiske universitet, Sveinung Eikeland og førsteamanuensis Wenche M. Kjæmpenes ved UiTs insitutt for barnevern og sosialt arbeid, er klare for den digitale konferansen om det strategiske samarbeidet og utviklingen av praksisnær kunnskap mellom UiT og NAV. Foto: UiT/Magne Kveseth

Konferansen er et resultat av den strategiske samarbeidsavtalen mellom UiT og NAV, der målsettingen er å løfte kompetansen i NAV og universitetets kompetanse om etaten.

Her kan du lese om samabeidsavtalen

– Konferansen om praksisnær kunnskap er åpen for deltakere som er interesserte i temaet, det være seg studenter, forskere og andre fagansatte, forteller Wenche M. Kjæmpenes, førsteamanuensis ved Institutt for barnevern og sosialt arbeid ved UiT. 

Tenke annerledes om inkludering

Hvordan kan man jobbe kunnskapsbasert og praksisnært i hverdagen i NAV, er et av spørsmålene som stilles i konferansen - og besvares gjennom dialog mellom representanter for NAV samt Arbeids- og velferdsdirektoratet.  

Professor Kjell Arne Røvik fra UiT, Institutt for samfunnsvitenskap, vil snakke om lærende organisasjoner. Førsteamanuensis Hege Gjertsen, Institutt for vernepleie ved UiT, skal snakke om hvordan sosial innovasjon skal til for å lykkes med arbeidsinkludering for personer med utviklingshemming. 

Dosent Aina A. Krane fra UiT, Institutt for barnevern og sosialt arbeid tar for seg forskning som plattform for å utveksle kunnskap mellom NAV og UiT, der erfaringer fra forskningsprosjektet  Arbeidsinkludering, læring og innovasjon i NAV (ALIN) står sentralt. 

Lærerikt og spennende

Hvordan opplever ansatte et samarbeidsprosjekt mellom NAV, helsetjenesten og arbeidslivet? Det er tema for forsker og postdoktor Tone Seppola-Edvardsen, UiT, Institutt for samfunnsmedisin. Hun vil snakke om de betraktningene ansatte gjør seg i forholdet mellom helse og arbeid når man er halvveis i feltarbeidet.

Kjæmpenes beskriver det ellers som både lærerikt, spennende og interessant å samarbeide med NAV om konferansen.

– Vi har hatt en felles målsetting om å kunne synliggjøre forskning og kompetanse både innenfor NAV i Troms og Finnmark og UiT, og vi ser stort potensiale for videre samarbeid, sier Kjæmpenes. 

Samarbeid og utvikling

– Konferansen er en milepæl i samarbeidet mellom UiT og NAV. Vi har hatt et langt og årvisst samarbeid om forskning og utdanning med sykehusene, kommunehelsetjenesten og skoleverket. De siste årene har vi jobbet for å få til noe tilsvarende med NAV. At 190 deltakere fra hele landet har meldt seg til denne konferansen, viser at vi er på god vei mot å lykkes, sier viserektor Sveinung Eikeland.   

Kontorsjef Ingvar Hauge ved Institutt for barnevern og sosialt arbeid (IBS) ved UiT, sier ALIN er ferdig som prosjekt. Nå håper han på et mer varig samarbeid om både forskning, utdanning, formidling og praksis.

– Dette håper vi vil skje på en bredere flate enn bare mot instituttet. Vi har fått med juridisk fakultet i samarbeidsutvalget og helsefakultetet er også med i styringsgruppa sammen med vårt eget fakultet og jur.fak. Vi håper denne konferansen skal bli en årlig hendelse, avslutter Hauge. 

Les mer om prosjekter i ALIN:

Hør podcaster om arbeidsinkludering:

Kveseth, Magne
Publisert: 26.11.20 11:30 Oppdatert: 26.11.20 13:45
Helse og velferd Lov og rett Samfunn og demokrati Alta
Vi anbefaler