Gaza idag: en fortelling fra innsiden

Hvordan påvirker situasjonen ungdom på Gaza-stripen i dag? Internasjonalt seminar 15.10.2020

Fottland, Håkon Publisert: 13.10.20 09:07 Oppdatert: 13.10.20 09:45

Gaza er et av de mest kompliserte stedene å bo i dag. Det 360 km lange landområdet har slitt med politiske, sosiale, økonomiske og helsemessige aspekter i århundrer.

Sted: Tromsø bibliotek og byarkiv, plan 2
Tid: torsdag 15. oktober, kl 19-21

Merk: Seminaret gjennomføres på engelsk, spørsmål kan stilles på norsk.

Folket i Gaza har kjempet mot okkupasjonen i 72 år, de siste 13 årene har de levd under blokade, og i dag har Gaza med et skadet helsesystem og svært tett bosetting utfordringer med Covid-19-viruset.

Hva er fremtiden for Gaza?

Mens media av og til dekker konflikten mellom Palestina og Israel, vil vi fortelle historien om en ungdom i Gaza. Gjennom hans ord vil vi få dypere forståelse av situasjonen i Gaza og hvordan den påvirker sivile.

Innleder:

  • Bahaa Eleyan, project leader from Gaza, living currently in Tromsø and working with twincity project will moderate the speak
  • Youth from Gaza via Teams

Arrangement i samarbeid med Tromsø Vennskap Gaza

Internasjonalt Seminar er et informasjons- og debattforum i Tromsø, med nord/sør-problematikk, miljø/klima, fattigdom/utvikling og krig/fred som sentrale tema. Seminarrekken er et samarbeid mellom byens humanitære organisasjoner, solidaritetsorganisasjoner og studentorganisasjoner, er støttet av Tromsø kommune og koordineres av FN-sambandet Nord og UiT Norges Arktiske Universitet.

Due to Covid-19 we will accept a maximum of 50 participants at the seminar. In cooperation with our partner organizaions, we continue to pursue NIPHs advice regarding the infection prevention of the virus. Therefore, we ask our audience to show respect, keep necessarily distance to each other and stay at home if you are not feeling well

Vi anbefaler