Gjentar suksess-deling med bransjen

KG Jebsen-senter for havrett satser på å nå ut med sin forskning til de som har bruk for den. Nå gjentar de suksessen fra i fjor med å dele kunnskap om fiskerirett til fiskeriforvaltninga, i samarbeid med Norges Råfisklag.
Moe, Trude Haugseth
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Trude Haugseth Moe
Publisert: 12.09.18 00:00 Oppdatert: 12.09.18 14:27
Tromsø

Bjørn Bakke og Ingrid S. Andreassen er stipendiater ved KG Jebsen-senter for havrett ved UiT og blant forskerne som skal holde innlegg for fiskeribransjen på mini-seminaret i samarbeid med Norges Råfisklag. De vil presentere sine doktorgradsoppgaver om økosystembasert fiskeriregulering. Foto: Trude Haugseth Moe

 

Onsdag 19. september er det duket for Miniseminar i havrett i kantina på Kystens Hus. Med det gjentar arrangørene KG Jebsen-senter for havrett  ved Det juridiske fakultet ved UiT og Norges Råfisklag, fjorårets suksess. 

Vil styrke kontakten mellom forskning og bransje

Målet til arrangørene  er å styrke kontakten mellom organisasjoner i fiskerinæringen og det juridiske miljøet ved havrettssenteret på UiT. På seminaret vil  flere forskere fra havrettsseneret presentere sine fiskerirelaterte prosjekter for både jurister og advokater, myndigheter og andre som måtte være interesserte fra fiskerinæringen.

Vil nå ut

– Havrettssenteret har et mål om å nå ut og bli mer kjent blant jurister som jobber innenfor hav- og fiskerirett. Vi har mange felles interesser med Norges Råfisklag, og fjorårets seminar viste at det var stor interesse for at forskning og bransjen møtes.  Vi synes det er viktig at de som kan ha bruk for vår forskning får vite om den, sier professor Tore Henriksen, leder for KG Jebsen-senter for havrett ved Det juridiske fakultetet på UiT.

Det er Norges Råfisklag enig i.

Viktig med tett dialog

– Norge har en unik fiskeriforvaltning. Vi ønsker bidra til å styrke dialogen mellom næring og forskning. Det er viktig at forskerne, som legger premissene for næringa, har kontakt med utøverne, sier Gerd Sollid i Norges Råfisklag. 

Hun forteller at de fikk svært gode tilbakemeldinger på fjorårets arrangment, og føler at de nådde målgruppen godt. 

Fisketillatelser, sanksjoner, Svalbard og økosystembasert fiskeriregulering

Hva skal fiskerinæringa få innsikt i?

På programmet står blant annet pantsetting av fisketillatelser i et nytt kvotesystem, ikraftttredelse av landingsforskriiften på Svalbard og sanksjoner i Fiskerinæringen. I tillegg skal doktorgradsprosjektene til Bjørn Bakke og Ingrid S. Andreassen (bildet) om økosystembasert fiskeriregulering presenteres. 


 

Miniseminar i havrett 19. september

På grunn av matservering, ønskes påmelding.  Dette gjøres til: gerd.sollid@rafisklaget.no så snart som mulig og senest 13.09.18.

Moe, Trude Haugseth
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Trude Haugseth Moe
Publisert: 12.09.18 00:00 Oppdatert: 12.09.18 14:27
Tromsø
Vi anbefaler