K. G. Jebsen-senter for havrett

K. G. Jebsen-senter for havrett ble etablert 1. september 2013 og er et samarbeid mellom stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen og UiT Norges arktiske universitet, med Fridtjof Nansen Institutt som konsortiumpartner. Senteret er lokalisert på det juridiske fakultet.

Les mer på våre engelske hovedsider.

Nyheter

Nytt innlegg på JCLOS' blogg

Professor Tore Henriksen har publisert en ny bloggpost om Snøkrabbesaken og dommen fra Høyesterett.

01.03.2019

Havets hemmeligheter: Skuld’ Torsken os feyle, hva havde vi da?

Velkommen til Havets Hemmeligheter med JCLOS - K.G. Jebsen Centre for the Law of the Sea på UiT– og få spennende kunnskap om havet i en uformell og hyggelig setting!  
Møt opp torsdag 28. februar kl 19 i Champagnekantina, Teorifagbygget, hus 6. Her vil dere få høre om torskens betydning for Tromsø og Nord-Norge i et historisk perspektiv, hvilke konsekvenser oljeforurensning har for polartorsken og regelverket for forvaltning av torskebestanden.

19.02.2019

Workshop: Fra forskning til praksis - hvordan redusere forurensning av plastikk i Arktis

Den 21. januar 2019, arrangerer SALT Lofoten, K. G. Jebsen-senter for havrett, NORUT og forskningsprosjektet: "Marine Plastic Pollution in the Arctic", et halvdagsseminar om hvordan vi kan begrense forurensning av plastikk i Arktis. Workshopen finner sted på Scandic Ishavshotell (Fredrik Langes gt. 2, Tromsø), 21. januar fra kl 1200 til 1630. Program og informasjon om påmelding kommer.

02.01.2019

I Arktis med prosjekt om Galapagos!

Her kan du lese spennende intervju med Vanessa Arellano Rodriguez fra Ecuacor, som har tilbragt 6 måneder på havrettssenteret med stipend fra FN - med et prosjekt om beskyttelse av Galapagos-øyene!  Hun begrunnet bl. a. oppholdes ved K.G. Jebsen-senter for havrett med at Arktis og Galapagos har mye til felles!

02.01.2019

Aktiviteter

 

Kontaktinformasjon:

Lawofthesea@jus.uit.no

Leder: Professor Tore Henriksen: tore.henriksen@uit.no - tlf: 77 64 52 37

Nestleder: Professor Ingvild U. Jakobsen, ingvild.jakobsen@uit.no - tlf: 77 64 62 08

Administrasjon: Seniorrådgiver Christin Skjervold: christin.skjervold@uit.no - tlf: 77 64 52 47  


Abonner på JCLOS nyhetsbrev