Norsk senter for havrett

Fra og med 1. september 2019, har senteret endret sitt navn til Norsk senter for havrett. K. G. Jebsen-senter for havrett ble etablert 1. september 2013 og var et samarbeid mellom stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen og UiT Norges arktiske universitet, med Fridtjof Nansen Institutt som konsortiumpartner. Senteret er lokalisert på det juridiske fakultet.


Nyheter

Slik vil UiT-forskerne og UD beskytte livet i havet gjennom ny FN- avtale

Hvordan beskytte livet i havet mot plastforsøpling, forurensning og effekter av klimaendringer? UiTs eksperter rådgir Utenriksdepartementet som nå forhandler i FN om “havets grunnlov”, havrettskonvensjonen.

29.11.2019

Havets Hemmeligheter - Flytende kjernekraftverk i Arktis

Vi gleder oss nok en gang over å ønske alle hjertelig velkommen til #SecretsoftheOceans med NCLOS - Norsk senter for havrett, UiT. Møt opp og lær om bruk av flytende atomkraftverk i Arktis i en uformell og hyggelig setting! Denne gangen er tittelen på arrangementet "Utfordringer knyttet til bruk av flytende kjernekraftverk i Arktis".

30.09.2019

Seminar i fiskerirett

Er du interessert i fiskerirett? Da bør du få med deg dette seminaret!Vi gjentar suksessen og inviterer jurister, advokater, myndigheter og andre interesserte fra fiskerinæringen til fagseminar, med blant annet dette på agendaen:

20.08.2019

Havets hemmeligheter: Klimaendringer og klimarettferdighet

Vi ønsker igjen med glede velkommen til HavetsHemmeligheter med JCLOS - K.G. Jebsen Centre for the Law of the Sea ved UiT Norges arktiske universitet. Kom og få spennende kunnskap om havet i en uformell og hyggelig setting!

Temaet for denne kvelder er: Klimaendringer og klimarettferdighet.

15.08.2019

Aktiviteter

Les mer på våre engelske hovedsider

Kontaktinformasjon:

Lawofthesea@jus.uit.no

Leder: Professor Tore Henriksen: tore.henriksen@uit.no - tlf: 77 64 52 37

Nestleder: Professor Ingvild U. Jakobsen, ingvild.jakobsen@uit.no - tlf: 77 64 62 08

Administrasjon: Seniorrådgiver Christin Skjervold: christin.skjervold@uit.no - tlf: 77 64 52 47  


Abonner på NCLOS nyhetsbrev