K. G. Jebsen-senter for havrett

K. G. Jebsen-senter for havrett ble etablert 1. september 2013 og er et samarbeid mellom stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen og UiT Norges arktiske universitet, med Fridtjof Nansen Institutt som konsortiumpartner. Senteret er lokalisert på det juridiske fakultet.

Les mer på våre engelske hovedsider.

Nyheter

Ny post på JCLOS' blogg

Maria Madalena das Neves har publisert en ny bloggpost med tittelen: EFTA Surveillance Authority Rejects Complaint Against Norway Related to Snow Crab Fisheries.

18.10.2017

Bryter Norge Grunnloven ved å utvinne olje?

En historisk rettssak er på trappene: den norske staten er saksøkt av to miljøorganisasjoner for brudd på miljøparagrafen i Grunnloven for å åpne for ny oljevirksomhet. Hvilke sjanser har saksøkerne til å vinne fram?

12.10.2017

Stor Interesse for ubåter, krigføring og regler til havs

Tenk deg at noen oppdager en fremmed ubåt langs norskekysten. Hva kan egentlig Norge foreta seg da? Og er det en sammenheng mellom ulovlig fiske og moderne slaveri? Et seminar på UiT om regler til havs – i krig og fredstid – viste seg nylig å være populært, både hos Forsvaret og internasjonale forskere. Du finner noen av presentasjonene fra seminaret her.

11.10.2017

Havrettssenteret på Aqua-Nor: – Viktig at man har juridiske rammer for en bærekraftig akvakultur

UiT- forskere har denne uken deltatt på Aqua-Nor i Trondheim – verdens største messe for akvakultur-teknologi. For første gang er også rettsforskere med, for å synliggjøre at vi trenger gjennomtenkte juridiske løsninger for en bærekraftig akvakultur i framtida.

18.08.2017

Aktiviteter

 

Kontaktinformasjon:

Lawofthesea@jus.uit.no

Direktør: Professor Tore Henriksen: tore.henriksen@uit.no - tlf: 77 64 52 37

Administrasjon: Seniorrådgiver Christin Skjervold: christin.skjervold@uit.no - tlf: 77 64 52 47  


Abonner på JCLOS nyhetsbrev

Skip to main content