UiT setter bærekraft på agendaen under Arctic Congress

Både klimaendringer, trykk fra turisme og geopolitiske spenninger skaper utfordringer for lokalsamfunn i Nord-Norge. Hvordan kan de best tilpasse seg, og forbli bærekraftige, i usikre tider? Samfunnsvitenskapelige forskere ved UiT skal denne uken presentere forslag til løsninger i Bodø.

Vindmøllepark og nordlys
Hvilken rolle bærekraftig energi spiller for lokalsamfunn i Arktis blir et viktig tema under Arctic Congress. Foto: Mostphotos.com
Portrettbilde av Bredesen, Kim
Bredesen, Kim kim.bredesen@uit.no Rådgiver
Publisert: 28.05.24 10:10 Oppdatert: 31.05.24 16:38
Arktis Bærekraft Energi Geopolitikk Internasjonalt samarbeid

Mellom 29. mai og 3. juni arrangeres Arctic Congress i Bodø, som samler deltakere fra tre konferanser på samme sted. Det gjelder ICASS XI, High North Dialogue 2024 og UArctic Congress 2024. Problemstillingene som tas opp spenner over et vidt lerret og stimulerer til dialog mellom samfunnsaktører innen politikk, næringsliv og og akademia som er representert ved flere universiteter i Arktis.

Flere av debattene og foredragene som holdes denne uka tar opp hva som er forutsetningene for å bygge opp bærekraftige samfunn.

Her er noen av bidragene fra UiT under konferansen:

Torsdag 30. mai:

Fredag 31. mai:

Lørdag 1. juni:


Kortnytt fra Seksjon for internasjonalt samarbeid, Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning, Fakultet for naturvitenskap og teknologi, Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi, Det helsevitenskapelige fakultet
Bredesen, Kim kim.bredesen@uit.no Rådgiver
Vi anbefaler