Prisvinnende vitenskapsjournalist slutter seg til iC3

Vitenskapsjournalisten Jacopo Pasotti, som har spisskompetanse innenfor polarområdene, har fått tildelt stipend for å kunne jobbe ved iC3-senteret i Tromsø.

Mann som står på talerstol.
Jacopo Pasotti har spesialisert seg på vitenskapsjournalistikk om de polare områdene. Foto: Privat
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Konstituert kommunikasjonssjef (til 1. september 2024), seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 22.05.24 21:20 Oppdatert: 23.05.24 08:37
Arktis Hav Klima

Stipendet vil gjøre det mulig for Jacopo Pasotti å følge iC3-forskeres feltarbeid og dokumentere analyser av prøver i det nye geovitenskapslaboratoriet Polar MAGIC. Pasotti vil være basert på iC3s kontor i Tromsø i flere måneder den kommende høsten.

Jacopo Pasotti har skrevet mange artikler om de frosne delene av planeten vår, i tillegg til flere populærvitenskapelige bøker. Han har vært på oppdrag i Antarktis, på Nordpolen og i Himalaya. Ved iC3 skal han lære mer om den globale karbonsyklusen, intervjue forskere og gjøre research til journalistiske artikler.

– Vi er glade for å kunne ønske Jacopo velkommen til oss. Koblingene mellom isdekker, karbonsykluser og havøkosystemer er komplekse, men vil ha en dyp innvirkning på livet på jorden. Jacopo er den perfekte personen til å forklare vitenskapen og dens implikasjoner for et bredere publikum, sier Till Bruckner, kommunikasjonssjef ved iC3.

– Vi har allerede invitert Jacopo til å bli med våre nye PhD-studenter på iC3 Field School i Lyngsalpene i september. Vi ser frem til mange interessante diskusjoner rundt bålet under Steindalsbreen, fortsetter Bruckner.

Det ERC-støttede FRONTIERS Residency-programmet gjør det mulig for journalister å tilbringe tre til fem måneder ved en europeisk forskningsinstitusjon. Jacopo Pasotti og iC3 var ett av bare sju journalist-institusjon-partnerskap fra hele Europa som vant et programstipend i år.

iC3

iC3 er et tverrfaglig forskningssenter som ledes av UiT Norges arktiske universitet og som søker å svare på noen av de største spørsmålene innen polarforskning. iC3 er et samarbeid med Norsk Polarinstitutt og NORCE.
Kortnytt fra Seksjon for kommunikasjon, Institutt for geovitenskap
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Konstituert kommunikasjonssjef (til 1. september 2024), seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Vi anbefaler