Skal lede UArctic fra Tromsø

Presidentskapet i UArctic legges fra 1. april til UiT, som får oppgaven å være vert for nettverkets øverste leder.

Portrettbilde av mann i arktiske strøk.
Lars Kullerud er president i UArctic. 1. april flyttes presidentskapet til UiT, da Kullerud ansettes ved universitetet. Foto: Karine Nigar Aarskog / UiT
Portrettbilde av Østerbøl , Roy-Morten
Østerbøl , Roy-Morten roy.m.osterbol@uit.no
Publisert: 27.03.24 10:11 Oppdatert: 02.04.24 08:40
Arktis Om UiT

UiT har allerede sekretariatet i det sirkumpolare nettverket, og Kullerud har vært president siden 2002. Fra 1. april i år er han tilsatt ved UiT for å lede UArctic fra Tromsø. Kullerud bor i Arendal hvor han har hatt en stilling som seniorrådgiver ved GRID-Arendal, et informasjonssenter om internasjonale miljøproblemer.

– Med Kullerud som ansatt ved UiT styrker vi vår arktiske profil. Han har gjennom hele sitt presidentskap for UArctic fremmet en unik akademisk interesse for miljøspørsmål i nord og arbeidet for et sterkt samarbeid mellom nettverkets medlemmer. Vi ønsker Kullerud hjertelig velkommen til Tromsø, sier Dag Rune Olsen, rektor ved UiT Norges arktiske universitet. 

Den akademiske bakgrunnen til Kullerud er bred og består av prekambrisk geologi og isotopgeokjemi, geostatistikk, petroleumsressursvurderinger, samt vurderinger av det arktiske miljøet. Han har vært Polar Program Manager for GRID-Arendal som fungerer som UNEP (United Nations Environment Program) sitt sentrale polarsenter.

UArctic – The University of the Arctic 

  • Et nettverk av universiteter, høgskoler, forskningsinstitutter og andre organisasjoner som arbeider for høyere utdanning og forskning i og om nordområdene.
  • Har forskjellige kontor, programmer og andre funksjoner lokalisert til vertsinstitusjoner i det sirkumpolare nord.
  • Har programmer for studentmobilitet og utveksling: north2north.
  • Arbeider for økt forskningssamarbeid mellom medlemsinstitusjonene, å bedre mulighetene for forskningsfinansiering og fremme samarbeid med internasjonale forskningsorganisasjoner: UArctic Research Area.
  • Les mer om UArctic på uit.no.


Kortnytt fra Seksjon for kommunikasjon
Østerbøl , Roy-Morten roy.m.osterbol@uit.no
Vi anbefaler