Flere velger sykepleierstudier i Alta

UiT overbooket sykepleier- og vernepleierutdanningen i Alta. Noe som har resultert i flere ja-svar enn på mange år. – Fantastisk, sier viserektor Bente Haug.

Glad for respons.
GODE TALL: Både søkertall og svartallene til sykepleierutdanningen i Alta er gode. Dette er viserektor Bente Haug tilfreds med. Foto: UiT
Portrettbilde av Utsi, Inger Elin Kristina
Utsi, Inger Elin Kristina inger.e.utsi@uit.no Seniorrådgiver
Publisert: 28.11.23 11:37 Oppdatert: 28.11.23 14:48
Helse og velferd Om UiT

Hver høst lyser UiT Norges arktiske universitet både studier og emner med oppstart i januar. Det varierer hva som lyses ut, men alltid vil man kunne søke på det desentraliserte og samlingsbaserte utdanningstilbudet knyttet til sykepleier- og vernepleierutdanning. 

Og årets opptakstall viser en positiv endring i Alta sammenlignet med tidligere år. Ikke siden 2020 har så mange takket ja til studieplass ved utdanningen i Alta.  Det var også flere kvalifiserte søkere og alle fikk tilbud om studieplass. Det gjelder både vernepleierstudiet og sykepleierstudiet i Alta. Dette grepet har UiT fått ros for. 

Det er veldig hyggelig å se at redaktører i nordnorske aviser følger med på hva UiT gjør og kommenterer det gjennom sine lederartikler. Vi fikk stor støtte da vi fortalte at vi overbooker de helsefaglige utdanningene som starter opp etter jul. Mangelen på sykepleiere i Norge er en varslet krise, og vi må snu hver en stein for å utdanne flere, sier viserektor Bente Haug, som har ansvar for Nord-Troms og Finnmark.  

I forbindelse med studiestart i høst var det mange saker nasjonalt om de dårlige søkertallene til sykepleierutdanningene i Norge. Derfor er søkertallene til studiet i Alta hyggelig. 49 kvalifiserte søkere, og alle fikk tilbud. Nå viser det seg at 31 har takket ja. I Alta er det 30 studieplasser.   

VELGER ALTA: Bare omlag 60 prosent av de som har takket ja til å starte på sykepleierutdanningen i Alta på nyåret er fra Troms og Finnmark. 

– Vi håper alle møter opp og starter på utdanningen. Det er jo en utdanning over fire år, så den kan kombineres med jobb. Og Alta kommune har uttalt at de ansetter studentene som fullfører studiene i Alta, sier viserektoren.  

Det desentraliserte og samlingsbaserte vernepleierstudiet i Alta ble også overbooket. 110 fikk tilbud. Av disse er det 78 som har takket ja til studieplassen. En solid overbooking da det var kun 50 studieplasser.  

– Jeg ser fram til å se alle studentene på plass på de første samlingene i Alta. De er hjertelig velkomne, sier Bente Haug.  


Kortnytt fra Institutt for helse- og omsorgsfag, Universitetsledelsen, Ledelse og administrasjon i Alta
Utsi, Inger Elin Kristina inger.e.utsi@uit.no Seniorrådgiver
Vi anbefaler