«Det giftige kors» tildelt Thrina Loennechen!

Vi gratulerer professor emerita ved Institutt for farmasi, Thrina Loennechen, som er tildelt «Det giftige kors» for 2023.  

Thrina Loennechen
Thrina Loennechen Foto: Janne Erikke Mjelle
Portrettbilde av Andreassen, Rune Nordgård
Andreassen, Rune Nordgård rune.n.andreassen@uit.no Faggruppeleder og seniorrådgiver for kommunikasjon, formidling og studentrekruttering ved Helsefakultetet.
Publisert: 13.11.23 21:13 Oppdatert: 14.11.23 12:57
Helse og velferd Om UiT

Thrina Loennechen får prisen for sin mangeårige innsats for etablering av flere studieplasser innen farmasi i nord, og således for å ha bidratt til flere farmasøyter i en landsdel som har slitt med rekruttering.

Loennechen var sentral i arbeidet med å etablere farmasistudiet ved Universitetet i Tromsø, og etter en lang og hard kamp ble det første kullet ved Institutt for farmasi (IFA) tatt opp høsten 1994.

Thrina Loennechen har over 40 års fartstid ved UiT. Hun var blant annet 12 år instituttleder ved IFA og fire år dekan ved det Helsevitenskapelige fakultet. Etter tiden som dekan gikk hun av med pensjon og er i dag professor emerita.

Ordenen «Det giftige kors» (Crux venenifera) er den høyeste utmerkelse innen norsk farmasi, og tildeles de som har gjort en fremragende innsats for faget.


Kortnytt fra Seksjon for forskning, utdanning og formidling Helsefak, Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for farmasi
Andreassen, Rune Nordgård rune.n.andreassen@uit.no Faggruppeleder og seniorrådgiver for kommunikasjon, formidling og studentrekruttering ved Helsefakultetet.
Vi anbefaler