Knockoutsprint på Campus Tromsø

Torsdag 14. september blir deler av universitetsområdet i Breivika arena for uttaksløp til EM i orienteringsløp. Ansatte og studenter ønskes velkommen som publikum langs løypene.

To menn som springer på en natursti.
Universitetsområdet blir arena for konkurranseløping i midten av september. Her ser vi to spreke ansatte i god løpestil. Foto: Jonatan Ottesen/UiT
Portrettbilde av Østerbøl , Roy-Morten
Østerbøl , Roy-Morten roy.m.osterbol@uit.no
Publisert: 04.09.23 14:35 Oppdatert: 04.09.23 15:07
Helse og velferd Idrett og friluftsliv Studentliv / Studier

Mesteparten av konkurransen vil foregå i nærheten av administrasjonsbygget, Universitetsbiblioteket og Teorifagskafeen, samt på omkringliggende stier og gangveier. Denne torsdagen vil altså være preget av løpere og orienteringsposter, men ellers vil det meste være som normalt i campusområdet.

– Vi håper at konkurransen vil være en morsom happening å følge for alle på universitetet. Løpere med medaljer fra VM i orientering vil delta, og i etterkant av konkurransen blir det tatt ut dame- og herrelag til EM i orientering i Italia, sier Anders Nordberg, landslagstrener i Orienteringsforbundet.

Om løpsdagen

Etter planen vil første kvalifiseringsrunde (prolog) starte cirka 13.00, mens semifinaler og finaler for løpene forventes å gå i gang rundt klokken 16.00. Publikum må belage seg på noe karantenetid mellom prologene, semifinaler og finaler i denne løpsbegivenheten.   

Knockoutsprint er et relativt nytt sprintformat innen orientering, hvor deltakerne konkurrerer i en serie med direkte eliminasjonsrunder. Bare de beste går videre til de neste rundene og slik kåres en vinner til slutt.

– Dame- og herreløypene har kun små forskjeller, og i selve heatene ønsker vi å ha vinnertider på 6-8 minutter, forteller Nordberg.

Du kan også delta

For dem som ønsker å delta på løpene, er påmeldingsfrist satt til onsdag 6. september klokken 23.59. Startavgift er 200 kroner og det er ingen premiering. Klubbene vil bli fakturert i etterkant av løpene, ifølge Orienteringsforbundet.

For spørsmål ta kontakt med Anders Nordberg på epost: anders.nordberg@orientering.no

Løypene beskrives som urbant campusområde, med harde flater som veier, gangveier, parkeringsplasser, gressflater og mellom bygninger.

Støtter idrett, helse og kultur

– Dette arrangementet bidrar til liv på campus i Tromsø. Jeg syns det er flott at UiT støtter idrett, helse og kultur, sier Fredrick Walløe, bygg- og eiendomsdirektør for Avdeling bygg og eiendom ved UiT.

Selve Europamesterskapet i orientering finner sted senere i høst, nærmere bestemt i Verona og Vicenza fra 3. til 7. oktober.


Kortnytt fra Seksjon for kommunikasjon
Østerbøl , Roy-Morten roy.m.osterbol@uit.no
Vi anbefaler