Narve Fulsås' Ibsen-bok på prestisjefull amerikansk bokliste

UiT-profesor Narve Fulsås' bok "Ibsen in Context" har blitt valgt ut som en av Choice Outstanding Academic Titles 2022. 

Narve Fulsås bok "Ibsen in Context" har blitt valgt ut som en av Choice Outstanding Academic Titles 2022. " Her holder Fulsås foredrag da historiefaget markerte sitt 50 års.jubileum i fjor.
Narve Fulsås bok "Ibsen in Context" har blitt valgt ut som en av Choice Outstanding Academic Titles 2022. Her holder Fulsås foredrag da historiefaget markerte sitt 50 års-jubileum i fjor. Foto: Kjetil Rydland/UiT
Portrettbilde av Moe, Trude Haugseth
Moe, Trude Haugseth trude.h.moe@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 30.01.23 13:42 Oppdatert: 30.01.23 14:25
Historie Kunst og kultur Om UiT

Boka Ibsen in Context er redigert av Narve Fulsås ved UiT og Tore Rem ved UiO.

Choice er en publiseringsenhet under The American Library Association. Om utmerkelsen skriver Choice at det er en prestisjefull liste som synliggjør de beste av fjorårets titler innen akademia. 

Bak utvalget står redaktører med tilknytning til forsknings- og universitetsbiblioteker. Kriteriene som legges til grunn er vitenskapelig eksellense, fremragende presentasjon, originalitet, betydning for forskningsfeltet i forhold til eksisterende forskningslitteratur og relevans for studenter.

Boka "Ibsen in Context" ble utgitt på Cambridge University Press i 2021. Som tittelen indikerer har antologien som målsetning å situere Ibsen i en sosio-historisk kontekst. Antologien omfatter tretti bidrag skrevet av kjente Ibsen-forskere (deriblant Fulsås og Rem). Bidragene gir et overblikk over de ulike kontekstene som Ibsens person og verk går inn i, ifølge Marie-Theres Federhofer, prodekan for forskning ved Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning ved UiT. 

– HSL-fakultetet vil gjerne gratulere Narve Fulsås og Tore Rem på det varmeste med denne utmerkelsen. Den vitner om deres internasjonale anerkjennelse som Ibsen-forskere. Og den bidrar til å synliggjøre UiTs rolle og betydning innen Ibsen-forskning, sier Federhofer. 


Kortnytt fra Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning, Institutt for språk og kultur, Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi
Moe, Trude Haugseth trude.h.moe@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver