Nå kan du nominere din kandidat til Mohnprisen

Annet hvert år deles den internasjonale Mohnprisen ut. Nå er nominasjonsprosessen åpen for prisen som deles ut i 2024, og fristen for å nominere er 31. juli i år.  

John Walsh var vinner av Mohnprisen i 2022.
John Walsh var vinner av Mohnprisen i 2022. Foto: Jørn Berger-Nyvoll/UiT
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 19.01.23 15:34 Oppdatert: 19.01.23 15:47
Arktis Klima Samfunn og demokrati Urfolk

Den internasjonale Mohnprisen for fremragende forskning relatert til Arktis (Mohnprisen) er opprettet i samarbeid mellom Academia Borealis, Nord-Norges vitenskapsakademi (NNVA), Tromsø forskningsstiftelse (TFS) og UiT Norges arktiske universitet. Prisen, som er på 2 millioner kroner, deles ut annet hvert år. 

Mohnprisen skal anerkjenne fremragende forskning relatert til Arktis. Prisen skal også bidra til å sette problemstillinger som er sentrale for den videre utviklingen i Arktis på den nasjonale og internasjonale dagsorden. 

Prisen henter sitt navn fra Henrik Mohn, som i tillegg til å regnes som grunnleggeren av norsk meteorologi, sørget for å utstyre en rekke polarekspedisjoner (blant dem Nansens Fram-ferd) med meteorologisk utstyr. Henrik Mohn var dessuten den første direktøren ved Meteorologisk institutt, og han var grandonkel til Trond Mohns far. I tillegg til å belønne fremragende arktisk forskning, markerer prisen det betydelige bidraget Trond Mohn har ytt til forskning og forskningsfremmende tiltak ved UiT. 

Fristen for å nominere er 31. juli. Vinneren annonseres høsten 2023 og deles ut i samarbeid med den internasjonale konferansen Arctic Frontiers i 2024. Her finner du mer informasjon om nominasjonsprosessen og skjema for å nominere. 


Kortnytt fra Seksjon for kommunikasjon, Universitetsledelsen
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Vi anbefaler