Vestre fikk innspill til handlingsplanen

Storfint besøk i Alta – næringsministeren på rundreise for å få innspill til regjeringens handlingsplan for reiselivsnæringa.

Næringsminister og UiT-forskere
INNSPILL: UiT-forskerne Kristen Albert Ellingsen og Nina Smedseng til venstre på bildet sammen med næringsminister Jan Christian Vestre og Trine Lyrek fra Trasti og Trine til høyre. Foto: Pål Einar Lund/UiT
Portrettbilde av Kveseth, Magne
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 19.01.23 13:14 Oppdatert: 19.01.23 13:45
Arktis Bærekraft Om UiT Reiseliv Urfolk

Dosent Kristen Albert Ellingsen og doktorgradsstipendiat Nina Smedseng, fra Institutt for reiseliv og nordlige studier ved UiT, Norges arktiske universitet, hadde i går gleden av å møte næringsminister Jan Christian Vestre under hans besøk hos Trasti og Trine i Alta.

Henter impulser

Vestre er på rundreise i Nord-Norge for å få innspill til regjeringens nye handlingsplan for reiselivsnæringen. 

– Vi opplevde Vestre som positiv og lydhør i forhold til de innspillene vi kom med, sier doktorgradsstipendiat Nina Smedseng, som forsker på bærekraftig samisk reiseliv.

Hun sier de var spesielt opptatt av å få fram at kompetanse er avgjørende for bærekraftig reiselivsutvikling. Her spiller et godt utdanningstilbud og et sterkt fagmiljø en viktig rolle. Et nært samarbeid med reiselivsnæringen er også viktig for oss på UiT, fastslår Smedseng.

Her kan du høre næringsministeren snakke om arbeidet som legges til grunn for å lage en handlingsplan for reiselivsnæringen i NRKs Finnmarkssendinga.

 

Kortnytt fra Institutt for reiseliv og nordlige studier, Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler