– Voksne må også ta ansvar for kompetanseheving

Det var et av innspillene til viserektor ved UiT, Bente Haug, da Sør-Varanger fikk besøk av statsminister Jonas Gahr Støre.

panelsamtale statsministeren
DISKUTERTE FRAMTIDA PÅ GRENSEN: På kvelden var det en panelsamtale med statsminister Jonas Gahr Støre, ordfører i Sør-Varanger, Lena N. Bergeng, gårdbruker Ola Johansen, Ingrid Valan som er kurator hos Pikene på Broen, NHO-direktør Målfrid Baik, LO-sekretær Bjørn Johansen og viserektor ved UiT, Bente Haug Foto: Gunnar Sætra/Sør-Varanger avis
Portrettbilde av Kveseth, Magne
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 10.05.22 13:31 Oppdatert: 10.05.22 18:09
Arktis Bærekraft Helse og velferd Om UiT Reiseliv Samfunn og demokrati

Støre brukte dagen 9. mai til å gjøre seg kjent med noe av næringslivet som sliter nært grensa til Russland. På kvelden deltok han i panelsamtale om utfordringene i Sør-Varanger kommune.

Håper på normalisering

– Vi må bidra til omstilling, for det som skjer nå, kan vare. Håpet er at vi én dag kan komme tilbake til et mer normalt naboforhold, men vi settes nå kraftfullt tilbake, sier statsminister Jonas Gahr Støre til NTB.

Mandag besøkte han Kirkenes for å lære mer om de bedriftene i Sør-varanger som har kniven på strupen som følge av sanksjonene mot Russland.

– Finnmark og Øst-Finnmark er nok den delen av landet som treffes hardest av at forbindelsen mellom folk tas ned, både mellommenneskelig og økonomisk, fastslår Støre ifølge NTB.

viserektor paneldebatt Bante Haug
ENGASJERT: Viserektor Bente Haug ved UiT pekte på mange av de utfordringene samfunnet står overfor i Kirkenes. Foto: Gunnar Sætra/Sør-Varanger avis

Endringer krever ny kompetanse

Viserektor Bente Haug ved UiT la i paneldebatten vekt på at alle nivåer i samfunnet må bidra til det grønne skiftet som alle snakker om. Haug pekte på at omstilling både av samfunn og til det grønne skiftet krever kompetanse på alle nivåer i samfunnet.

– Vi kan ikke overlate ansvaret til ungdommen alene om å ta utdanning og skaffe seg kompetanse, det må hele samfunnet gjøre. Det betyr at også de voksne kan bidra til endringer gjennom å ta utdanning for å tilføre seg selv og samfunnet mer og ny kompetanse, sa Bente Haug.


Kortnytt fra Ledelse og administrasjon i Alta, Fellesadministrasjonen
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler