Mot et nasjonalt senter for jordobservasjon i Tromsø

Torbjørn Eltoft, Camilla Brekke og Raymond Kristiansen forteller om ulike grunner for å etablere et nasjonalt senter for jordobservasjon i Tromsø.

Portretter og satelitt for jordobservasjon
VIKTIG FOR OBSERVASJON: Torbjørn Eltoft, Camilla Brekke og Raymond Kristiansen forteller om ulike grunner grunner for å etablere et nasjonalt senter for romobservasjon i Tromsø. Foto: UiT og ESA
Portrettbilde av Kveseth, Magne
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 14.06.21 07:58 Oppdatert: 14.06.21 12:50
Arktis Bærekraft Energi Hav Klima Naturvitenskap Om UiT Teknologi

Norge og Tromsø har en sterk historie og ekspertise for satellittbasert jordobservasjon. Satellittdata og produkter er en viktig ressurs for et bredt spekter med oppgaver og applikasjoner.

For å finpusse verdien av eksisterende infrastruktur og nettverk enda mer, har UiT, KSAT og NPI foreslått å etablere et nasjonalt senter for forskning og innovasjon knyttet til jordobservasjon. Senteret skal fungere som en plattform for å koble sammen aktører med base i Tromsø og andre landet rundt. Det vil støtte og styrke satellittbaserte tjenester, bidra til videre forskning og teknologiutvikling, og tilby relevant utdanning for fremtidige talenter, skriver de tre forskerne. 

Les mer om planene for å etablere et nasjonalt senter for romobservasjon i Tromsø:

Les mer på Cirfa sin hjemmeside


Kortnytt fra
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler