du kan melde deg på her!" /> du kan melde deg på her!" />

Webinar på fredag, “Civil Courts Coping with Covid-19”

Fredag 23.4 arrangeres det fra kl. 13-15 webinar om sporene Covid-19-pandemien har satt i sivilprosessen. Arrangementet er åpent for alle, du kan melde deg på her!

0
Bokomslaget Foto: Eleven
Portrettbilde av Sollid, Sondre
Sollid, Sondre sondre.sollid@uit.no Studentansatt
Publisert: 20.04.21 10:29 Oppdatert: 20.04.21 12:34
Lov og rett Samfunn og demokrati Teknologi

Koronapandemien har ført til at domstoler verden over digitaliseres med syvmilssteg. Fra papirbaserte prosedyrer og rettsmøter hvor partene er fysisk tilstede, til papirløs prosess og rettsmøter over zoom. Hvilke problemer har dette skapt for domstolene, og hvordan har de blitt løst? Hvilke andre mekanismer enn digitalisering hjelper domstolene å operere under unntakstilstanden forårsaket av pandemien? Og hvilke varige spor vil Covid-19-pandemien sette i sivilprosessen? Dette er noen av spørsmålene som skal drøftes av panelet som består av anerkjente forskere innen sivilprosess fra Australia, Brasil, Canada, Italia og Polen.

Webinaret skal ledes av Bart Krans, professor ved Universitetet i Leiden og Anna Nylund, professor ved UiT – Norges Arktiske Universitet. Krans og Nylund har vært redaktører for den nyutgitte antologien «Civil Courts Coping with Covid-19». Boka er en komparativ studie av hvordan domstolene i 23 ulike land har taklet pandemien. Nylund har selv bidratt et kapittel til boka om hvordan norske domstoler har blitt påvirket av den pågående pandemien. Boka er publisert open access på Eleven, og er tilgjengelig her! 

Om du vil lese mer om temaet har Nylund publisert en kommentar om Covid-19 og sivilprosess på rett 24. 

Se også event på linkedin.


Kortnytt fra Det juridiske fakultet
Sollid, Sondre sondre.sollid@uit.no Studentansatt
Vi anbefaler