UiT med hackathon for å løse utfordringer på arktiske vinterveier

Plutselige værforandringer gir vedlikeholdsutfordringer på vinterveier i arktis. Nå står UiT bak en hackathon der studenter over hele verden inviteres til å løse utfordringene. 

Brøytebil på veien vinterstid
Skiftende værforhold gir vedlikeholdsutfordringer på arktiske vinterveier. Foto: Pixabay
Portrettbilde av Eidum, Espen Viklem
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 22.03.21 13:31 Oppdatert: 22.03.21 21:37
Klima Teknologi

Plutselige værforandringer, temperaturer som brått svinger fra frost til mildvær og regn, er vanlig om vinteren i nord. I kombinasjon med en topografi bestående av bratte fjell og lange fjorder bidrar det til å gjøre kjøreforholdene utfordrende.

Kom med løsningen på 48 timer

Kommende helg arrangeres Smart Roads – Winter Road Maintenance 2021, en 48 timer lang hackathon, der studenter fra hele verden inviteres til å løse utfordringer knyttet til transport og veivedlikehold i Barents-regionen. Her får lag bestående av to til fire deltakere i oppgave å utvikle forslag til løsninger for smarte veier og utfordringer med vintervedlikehold. Forslagene skal sendes inn sammen med en kort video der lagene demonstrerer ideen sin for et dommerpanel.

Dette er utfordringene

Reglene for hackathon finner du her

Innleveringene kan variere fra proof-of-concept til fullt funksjonelle apper, men bør utvikles i løpet av de 48 timene hackathon-konkurransen varer.

Hva du kan vinne finner du her

Lagene kan velge å løse en av tre konkrete utfordringer:

Veidatasett:

Utvikle et program som bruker datasettet som tilbys for å utlede en ny verdi og løse et problem som privatpersoner, byen eller bedriftseiere møter gjennom en vinter i arktiske strøk.

Vær:

Kombiner forskjellige dataressurser som meteorologiske data og datasettet gitt i hackathon for å løse et problem relatert til temaet smarte veier. Her er det kun din egen fantasi som setter grensene!

Telle biler-utfordring:

Bruk webkamera-feeder for å telle antall biler.

Les mer om konkurransen og meld dere på her!

Konkurransen pågår mellom fredag 26. og søndag 28. mars og er åpen for studenter fra hele verden. Påmelding må skje senest torsdag 25. mars.

Arrangør er UiT Norges arktiske universitet i samarbeid med DIT4BEARs, Itmo University, Luleå Tekniska Universitet, Lapin Amk, Nordic Arctic Federal University og RusSoft.


Kortnytt fra Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler